Hej vänner ♥
Idag tänkte jag dela med mig av ett middagstips som passar lika bra en stressig vardagskväll som till helgen. Nämligen mammas kycklingplåt! Hon bjöd på den när vi var i Idre i början på januari och sedan dess har vi även hunnit göra den här hemma en gång.
Kycklingplåt är otroligt enkelt att göra, sjukt gott och går snabbt att slänga ihop! Ett middagstips som passar bra till helgen, men som lika gärna kan förgylla och lyxa till en vanlig vardagskväll!
Vardagslyx är viktigt att förgylla livet med ♥
Rotfrukterna på plåten går självklart att variera, men vi körde på sötpotatis, vanlig potatis och morot vilket var en härlig och god kombination till kycklingen!
Och de färska örterna är ett måste på – så himla gott!!!
Ingredienser (3-4 personer):
600 g kycklingfilé
400 g potatis
400 g sötpotatis
400 g morot
1/2 kruka färsk basilika
1/2 kruka färsk oregano
200 g fetaost
4 dl turkisk yoghurt
Olivolja
Salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva kycklingfiléerna och lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Skala och strimla rotfrukterna och lägg dem sedan över kycklingen. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar samt hackad basilika och oregano. Kör in i ugnen tills kycklingen är genomstekt och rotfrukterna fått lite färg, runt 25-30 minuter.
Blanda under tiden ihop turkisk yoghurt och fetaost till en sås. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingplåten med såsen och en sallad!
Hoppas det smakar och att ni får en fin torsdagskväll!
Kram / Emma.