God morgon mina älsklingar ♥
Hoppas att ni mår bra och att ni haft en finfin vecka!
Själv är jag helt slut eftersom jag knappt sover på nätterna längre, så helgen är mer än välkommen vill jag lova. Ser fram emot att ta det lugnt och få sova ut om morgnarna!
Under veckan som gått har jag varit helt besatt av att göra smoothiebowls – både till frukost, lunch och mellis! Jag fick verkligen mermsak efter den goda acaíbowlen jag åt på Hälsocafét förra helgen. Läskande smoothies och frukt är en av få saker som verkligen smakar nu när jag kämpar med illamående igen.
Gjorde mig en alldeles extra god bowl med mango och banan i onsdags som jag toppade med en stekpannegranola, hallon, kokos och en jordnötssmörssås!
Slurp sa det!
Mangosmootiebowl med stekpannegranola
Smoothiebowl (1 person):
- 1 dl keso
- 1 stor frusen banan
- 1/2 mango
- 1 krm vaniljpulver
Lägg keso i botten av en skål. Mixa sedan ihop banan, mango och vaniljpulver och häll över keson. Servera med stekpannegranola, hallon, kokos och en sås på jordnötssmör.
Stekpannegranola (1 person):
- 2 msk gryn (jag tog 1 av vardera havregryn och hirsflingor)
- 1 tsk pumpakärnor
- 1 tsk solroskärnor
- 5 valnötter
- 5 mandlar
- 1 tsk honung
- 1 tsk kokosolja
- 1 krm vaniljpulver
Värm en stekpanna och fräs sedan på gryn, frön och nötter i kokosolja till det får lite färg. Tillsätt honung och vaniljpulver och servera sedan genast tillsammans med smoothiebowlen.
Jordnötssmörssås:
- 1 msk jordnötssmör
- 1-2 msk mjölk
- 1 nypa salt
Rör ihop mjölk och jordnötssmör till en krämig sås. Smaka av med salt.
Vill ni käka något riktigt gott till frukost i helgen rekommenderar jag er att prova denna!
>> Ett annat tips är den här smarriga blåbärsbowlen
Kram / Emma.
Nu blev jag redan frukost-nummer-2-hungrig… 🙂
Lätt att bli det av skålar likt denna 🙂