Emma Barremyr

Recept shakshuka

IMG_8851

Hej vänner ♥

Har ni hört talas om shakshuka?

Shakshuka är en vegetarisk rätt med tomat och ägg som kommer från mellanöstern, och som passar lika bra till frukost som till lunch eller middag. Jag har sett rätten cirkulera i sociala medier i en evighet och varit så sugen på att testa!

För några veckor sedan blev det verklighet och WOW så gott och enkelt! Vi serverade med ett smarrigt fröknäcke med smör och ost, och det är något jag varmt rekommenderar!

Den här rätten kommer vi göra många gånger om här hemma!

Eftersom det är vitlök i gjorde jag en egen variant utan det, men tål du vitlök är det säkert jättegott att tillsätta 1-2 vitlöksklyftor i receptet nedan!

IMG_8857IMG_8852

Ingredienser (2 personer):

400 g krossade tomater

4 ägg

1 röd paprika

6 babyplommontomater

1 msk tomatpuré

1/2 tsk sambal oelek

1 tsk spiskummin

1 tsk honung

1 msk kokosolja

salt och peppar

hackad persilja

Hacka tomat och paprika i små bitar och fräs sedan i kokosoljan tills paprikan blir mjuk. Krydda med spiskummin, tomatpuré, sambal oelek, salt och peppar. Tillsätt krossade tomater och låt sedan puttra ihop med övriga ingredienser i cirka 10 minuter. Smaka av med honung.

Gör sedan fyra små gropar och knäck ner ett ägg i varje grop. Salta lite över äggen och låt det hela sedan puttra i ytterligare 10 minuter tills äggvitan stelnat, men gulan fortfarande är lite rinnig eller krämig.

Ta av från plattan och söt över hackad persilja.

Servera med ett gott bröd och förslagsvis lite morotsstavar!

IMG_8862

 

Har ni testat shakshuka?

Om ja – vad tyckte ni? Blev ni lika förälskade i det som jag?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats