Emma Barremyr

Förlossningsförberedande kurs på Yogainstitutet

Hej vänner ♥

Igår var jag och Pelle på en förlossningsförberedande kurs som var så otroligt bra och givande!

Kursen hölls på Yogainstitutet här i Karlstad där jag i vanliga fall går på medicinsk yogagravidyoga och mindfulness som jag skrivit mycket om tidigare. Det är alltid lika underbart att komma in där – lugnet och stillheten liksom sköljer över mig – och igår var inget undantag. Har ni möjlighet att gå en kurs där rekommenderar jag det varmt – för mig gör det underverk i mitt välmående!

Stämningen på Yogainstitutet är så otroligt mysig! Det luktar varmt chaite, hela yogasalen är upplyst med levande ljus, i bakgrunden spelas lugna mantrasånger och att sjunka ner på en mjuk och gosig ullmatta och dra över sig en filt gör det lätt att landa i sig själv och nuet!

Gårdagens kurs var något jag sett fram emot väldigt mycket, både för att jag visste att det skulle ge mig massa bra redskap inför förlossningen, men även för att det kändes som en himla mysig grej att få göra tillsammans med Pelle ♥

IMG_3820

Under tre timmar jobbade vi med olika andnings- och avslappningsövningar, mediterade, yogade tillsammans, diskuterade förlossningen och vikten av att hålla sig lugn och avslappnad, masserade varandra, sjöng till bebisen och avslutade sedan med en introduktion i babymassage.

Jag känner mig väldigt trygg i allt vi gjorde och vill väldigt gärna använda yogan, andningen, meditationen, massagen, den mentala inställningen, närvaron och lugnet som redskap under förlossningen. Men när jag sedan ligger där och har jätteont kan det säkert vara lätt att glömma allt det där jag tränat på, och därför kändes det jätteviktigt att få göra en sån här grej tillsammans. Nu har Pelle också gjort alla övningar och kan vara med och påminna mig om vad jag vill och behöver. Han kan andas tillsammans med mig, göra massagen vi lärde oss och vara den tryggheten jag behöver!

Och lika viktigt som det är för mig att hålla mig lugn under hela förlossningen är det ju även för honom att göra det – både för min och hans egen skull. Så vi fick mycket ut av den här kursen båda två! Dessutom kan jag bekräfta att det verkligen var en supermysig upplevelse, precis som jag trodde att det skulle bli!

IMG_3818 IMG_3803

Kursen hölls av min yogalärare Birgitta, som ända sedan jag började på Yogainstitutet för snart två år sedan varit en stor inspiration för mig. Hon är så otroligt duktig på det hon gör och lyckas på något vis alltid säga rätt saker i rätt stund. Det är så magiskt att uppleva och jag känner alltid att hon ger mig så bra redskap för min personliga utveckling!

Birgitta har mycket erfarenhet kring att använda yogans filosofier som redskap under förlossning och har dessutom arbetat som doula vid ett flertal förlossningar. Allt hon sa igår sög jag åt mig som en svamp och jag känner mig så tacksam över att vi fick möjligheten att gå den här kursen!

IMG_3800 IMG_3801

Efter halva tiden hade vi en liten fikapaus då det bjöds på en smarrig superdrink, nötter och russin! Bra med lite energipåfyllning och väldigt mysigt att sitta ner en stund och prata med de andra gravida paren och deras upplevelse av yogan samt tankar kring kommande förlossning.

Vi var alla förstföderskor på kursen så våra tankar och känslor kring allt var väldigt lika, och det är ju alltid så skönt att få prata ut med andra som går igenom samma sak!

IMG_3817 IMG_3804

Två avslutande bilder på när vi sjöng för bebisen samt gjorde massagen (som för övrigt var SÅ SKÖN!). Ledsen för dålig kvalitet på bilderna, men min kamera strular så jag fick ta med min iphone. En ny kamera står verkligen på inköpslistan!!!

 

Efter den här kursen är vi ett steg närmare och redo för förlossningen. Nu är jag sååå pepp på föräldrakursen som kör igång nästa vecka!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats