Emma Barremyr

Förrätt – toast med kantareller och chévre

IMG_9056

Hej fina ni ♥

Som fredagstips till er vill jag passa på att dela med mig av receptet på förrätten som vi serverade här hemma förra helgen! En helt fantastiskt god förrätt enligt både Pelle och gästerna, så att hålla inne på receptet vore ju bara taskigt, ellerhur?

Tyvärr var det ingen förrätt för mig eftersom den innehöll både vitlök och svamp (kan ej äta p.g.a. IBS) samt chévre som jag inte kan äta på grund av graviditeten. Det luktade ljuvligt när jag tillagade dessa godingar och jag skulle nästan kunna dö för att kunna äta dessa!

Lyllos alla er som har magar som klarar av lök och svamp säger jag bara!

FREDAGSTIPS till er – vill ni lyxa till helgens middag lite extra rekommenderar jag denna enkla, men ack så goda förrätt!

IMG_9046 2

 

Toast med kantareller och chévre

Ingredienser (6 personer):

500 g kantareller

1 vitlöksklyfta

200 g chévre

12 baguetteskivor (välj glutenfritt bröd för en glutenfri variant)

1 nypa salt och peppar

Smör

Sätt ugnen på 225 grader, grill. Ansa och skär svampen i mindre bitar och fräs den sedan i en rejäl klick smörj en stekpanna. Pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar. Fördela svampröran på brödbitarna och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt. Toppa med chévre och strö över lite hackad persilja. Kör sedan in i ugnen tills osten har fått lite färg, 3-5 minuter.

 

IMG_9043 IMG_9049

 

Hoppas att ni får en mysig helg allihopa 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats