Emma Barremyr

Matsedel vecka 6

Hej mina underbara läsare ♥

Tjoohoo! Ny vecka innebär som vanligt en ny matsedel och massa smarriga middagar att se fram emot! 

Vi har planerat middag för alla vardagar den här veckan! Till helgen fyller Pelle 30 år, så då blir det kalas för hela slanten, men det ätbara på menyn då är inte riktigt bestämt än!

På lördag kommer våra föräldrar hit och firar, och då vankas det trerätters. Jag kommer att stå för matlagningen och klurar fortfarande på vad jag ska bjuda på, men funderar på att plocka fram en köttbit från frysen och göra långkok på till varmrätt, kanske en soppa till förrätt och något med choklad till efterrätt. Jag ska klura vidare, och ni får självklart ta del av menyn efteråt!

På söndag kör vi kalas med syskon och syskonbarn, och då tänkte jag fixa en liten buffé med paj, sallad, gott bröd, frukt, ost, kex och lite sånt! Lite traditionellt kalas helt enkelt.

Innan helgens bravader drar igång bjuds det dock på massa annat gott här hemma – en blandning av kyckling, kött, fisk och vegetariska måltider med smarriga tillbehör så som pasta, kokosris, soppa, bröd och sötpotatis!

Ta gärna och kika och se om ni hittar något spännande att prova!

 

Matsedel vecka 6:

Måndag: basilikabakad kyckling med kokos- och ananasris

Tisdag: stuvade makaroner och köttbullar

Onsdag: jordärtskockssoppa med glutenfri focaccia

Torsdag: spenatplättar med fetaostkräm

Fredag: lax, sötpotatis och limesås med ingefära

 

IMG_0474stuvade makaroner och köttbullarjordärtskockssoppaspenatplättarlax och sötpotatis

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emmie

    Hej Emma! Tänkte tipsa om ett gott fullkornsris som du kanske redan har testat? Saltå kvarn har ett rött ekologiskst fullkornsris som jag tycker är jättegott. Det blir en lite nötigare smak, ett tips om du inte redan har testat de . Mvh Emmie

    1. Emma

      Tack för tipset söta du! Har ätit rött ris och det är ju så gott 🙂 Nu var det länge sen dock så tack för påminnelsen 🙂

  2. marie andersson

    Vad roligt att Pelle fyller 30, tror ni kommer få en jättefin helg och en härlig vecka med alla roliga förberedelser och god mat ni ser ut att ha på matsedeln =)
    Önskar er allt gott! =)
    Kram Marie <3

  3. Louice

    Hej!

    Lyssnat på din senaste podd.
    Ja vad säger man. Synd om dig att din mamma inte brytt sig för hon fick din syster tätt inpå. Ska ditt hela liv vara dåligt för det?
    Vet inte vad jag ska skriva. Visst har jag märkt att du söker bekräftelse, men tyck inte så synd om dig själv Emma.

    Det är inget synd om dig. Du har en stor familj som verkar trivas med varandra.
    Alltså det finns barn som inte ens har föräldrar. DE är det synd om.
    Du har det så bra med din Pelle.

    Finns bra böcker mot dålig självkänsla. Läs en av dem. Tips.

    Hej!

    1. Mamsen

      Hejsan Louice! Synd att du inte riktigt förstod vad Emma sa i podden! Det är inte frågan om att tycka synd om, eller att jag inte brytt mig om Emma för det talade hon om att jag hela tiden har gjort och gör fortfarande. Utan det handlar om att alla vi människor föds med olika stora behov av exempelvis bekräftelse och andra behov, sen att olika händelser i livet både när vi är små och när vi är vuxna påverkar oss i olika riktningar (både positiva och negativa) Det Emma vill lyfta är att man inte ska behöva känna skuld och skam över att man lider av psykisk ohälsa, att man genom att jobba med sig själv får förmågan att förstå varför man mått dåligt och då kan vända det till en styrka. Jag tycker att det är så dåligt att slänga ur sig en sån negativ kommentar, när en människa öppnar sitt innersta och delar det offentligt för att försöka få bort skamstämpeln som fortfarande finns det som rör psykisk ohälsa! Stör du dig, så sluta läs! Jag är otroligt stolt över Emma och den resan hon har gjort och jag vet att hon tycker att jag är världens bästa mamma<3

stats