Hej kompisar ♥
Ett enkelt, nyttigt och snabblagat middagstips är väl uppskattat såhär i januari tänker jag! Bra mat innebär för mig hemlagad mat med riktiga råvaror som ger energi, mättnad och glädje!
Och energi, mättnad och glädje – det är precis vad ni får av den här underbara vardagsrätten – lax i kokos- och limesås med råris!
Och om ni inte visste det – lime och kokos är verkligen en LJUVLIGT god kombination!
Ingredienser (4 personer):
- 4 laxfiléer
- 4 dl kokosmjölk
- 1 lime
- 2 msk hackad grädlök
- Salt och peppar
- Ris till servering
Dela laxen i mindre bitar och stek dem i smör tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Ta sedan upp laxen och lägg på ett fat. Häll i kokosmjölk i stekpannan och smaksätt sedan med rivet limeskal, limesaft, salt och peppar. Lägg i laxen samt gräslöken och låt det sjuda ihop någon minut.
Servera tillsammans med ris och grönsaker!
Middag på en kvart helt enkelt – varsågoda och hoppas det smakar!
Kram / Emma.
Detta verkar jättegott! Det ska definitivt testas 🙂
Hoppas det smakar 🙂