Emma Barremyr

Avsnitt två med mig i #DRIVKRAFTEN’s podcast

Hej mina älsklingar ♥

Idag släpptes äntligen det andra poddavsnittet med mig som jag i höstas spelade in tillsammans med Malin som driver Drivkraften’s podcast, som jag också är ambassadör för.

I första avsnittet pratade vi om ätstörningar och utmattningsdepression, och jag delade med mig av min resa genom båda sjukdomarna.

>> Här finns första avsnittet att lyssna på online!

I andra avsnittet går vi djupare in på grundorsaken till dessa sjukdomar och varför jag inte mått så bra psykiskt genom livet. Vi berör också ämnen som bekräftelsebehov, alkohol och högkänslighet.

Det känns lite läskigt att dela med sig av så privata saker. Samtidigt tror jag att det är jätteviktigt att vi pratar om dessa ämnen, går bakåt i tiden och funderar på vad grundorsaken kan vara om vi inte mår så bra. Efter att ha insett mitt eget problem och börjat prata med andra om det har jag insett att problem med anknytning är vanligare än vad vi kanske kan tro, framförallt för de som lider av bekräftelsebehov.

Jag har suttit så många timmar i terapi och det lilla vi pratar om i podden känns som en fis i rymden. Det är ett så stort område att det skulle gå att göra en hel podcast om ämnet, inte bara ett litet fjuttigt avsnitt. Det finns så mycket mer att prata om och jag hoppas att jag får möjligheten att göra det en dag.

Jag hoppas ändå att det lilla jag delar med mig av kan sätta en tanke eller på något vis hjälpa någon annan ♥

>> Här kan ni lyssna på andra avsnittet online!

Alternativt kan ni ladda hem podden i er podcastapp och även lyssna på alla andra inspirerande avsnitt, vilket jag rekommenderar!

16387250_369286536762426_274666496087514905_n

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jes

  Jag tycker det är helt fantastisk att du delar med dig så mycket! Det är så värdefullt att få inse att en är ensam ifrån att känna sådant och ha sådana tankar om sig själv och livet. För mig har det lett till att jag fått myket bättre självinsikt och faktiskt vågat ta steget att börja jobba på det jag bär med mig. Lyssna på kroppen och vara mer ödmjuk med mig själv. Att få lyssna på pod blir också lite mer ”levande” vilket jag tyckt varit en bra variaion till bloggen (när jag läser med min röst i huvudet).
  Du utstrålar så mycket styrka, hopp och inspiration Emma!

  1. Emma

   Tusen tack för dina tankar, det värmer verkligen att läsa <3 Precis som du säger så är det så värdefullt att inse att man inte är ensam om att tänka och känna så om sig själv och livet! Självinsikt är helt fantastiskt, samtidigt som det också kan vara lite läskigt! Massa kramar till dig <3

 2. marie andersson

  Ja det var verkligen ett fint avsnitt och jag håller med dig Emma om att det finns så mycket att prata om inom detta område. Om du vill och har möjlighet framöver så är jag säker på att du skulle kunna göra väldigt bra podcaster som skulle uppskattas bland många!
  Kram <3

  1. Emma

   Tack Marie, det värmer att höra <3 Kommer säkert fler avsnitt framöver då både jag och Malin tycker det finns så mycket mer att prata om 🙂 Kram <3

stats