Emma Barremyr

Gravid vecka 28

God morgon ♥

Vecka 28 är här, sista veckan på andra trimestern, och igår var det exakt TRE månader kvar till BF!

Yeeeeey!

Bebisen i magen är enligt gravidappen 34 cm och väger över ett kilo nu. Tänk så stor, men ändå så liten! Det händer mycket med kroppen just nu och det är en häftig upplevelse att både se och känna hur saker och ting förändras vecka för vecka.

Mitt mående går upp och ner, och även om jag inte är på topp just nu så är jag så otroligt tacksam över att jag faktiskt får chansen att vara gravid. Jag har aldrig sett en graviditet som en självklarhet och kan ibland få lite dåligt samvete över att jag ”klagar” så mycket över graviditeten. Men ni ska veta att även om det är jobbigt så är jag varje dag otroligt tacksam och ödmjuk inför tanken på att vi ska få ett barn.

Magproblemen är tuffa! Jag har de senaste veckorna blivit rätt förstoppad eftersom jag inte kunnat röra på mig när jag varit sjuk. Tidigare har rörelse och inolaxol (läkemedel mot förstoppning som jag började ta ganska tidigt i graviditeten) hållit magen i form så att jag kunnat gå på toa regelbundet. Nu har det varit väldigt dåligt med det senaste veckorna och förra torsdagen låg jag i exakt samma kramper i magen som när vi var inne på akuten i oktober. Jag vet ju att det inte är någon fara med bebis, men det gör så fruktansvärt ont i magen att jag knappt kan andas! Det är så hemskt att behöva genomlida. Den här gången satt det i ungefär 45-50 minuter och därefter släppte det precis som förra gången helt plötsligt, och sen kände jag ingenting. Det är så konstigt och jag skulle vilja veta vad det beror på, men läkaren hade inget svar mer än att jag har IBS…

Utöver magproblemen då? Hehe. Jo då mår jag väl okej. Att förkylningen äntligen har släppt känns som en stor befrielse. Jag är så otroligt trött på soffan här hemma så ni anar inte! Nu känner jag lust att göra saker och är så pepp på att börja träna igen. Foglossningen är också mycket bättre och de senaste veckorna har jag knappt känt av det alls. Så himla skönt och jag njuter så länge det varar!

Jag sover ganska ryckigt, det är ofta mycket rörelser i magen på natten, jag drömmer mycket och vaknar av att jag måste springa på toaletten ungefär varannan timme. Och förra veckan vaknade jag med kramp i vaden för första gången, FY TUSAN så ont det gjorde! Hoppas verkligen att det bara var en engånsföreteelse. Det här med dålig sömn är dock tydligen vanligt och kanske ett naturligt sätt för kroppen att ställa sig in på att inte få sova så mycket framöver. Samtidigt känns det som att det är nu när min kropp ska räcka till för två personer som jag behöver sömnen och återhämtningen extra mycket.

Tröttheten är konstant där och jag har fått sänka tempot i livet ganska rejält och det är något jag dagligen övar på att acceptera! Jag tänker sen att när bebisen äntligen kommer kan saker och ting bara bli bättre och jag försöker också inbilla mig att eftersom jag är så dålig på att vara gravid kommer jag vara grym på att föda, haha!

Gravidmage vecka 28

Magen i vecka 28 (27+0)

 

Vill ni läsa mer om graviditeten kan ni göra det här –> Klick!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats