Emma Barremyr

Årskrönika 2016 augusti – oktober

Hej vänner ♥

Jag sammanfattar mitt bloggår 2016 i en årskrönika och har delat in året i olika inlägg för att det inte ska bli så mycket på en gång!

I årskrönikan har jag samlat ihop läsvärda inläggsmarriga recept och olika händelser från varje månad, och all lilamarkerad text kan ni klicka er vidare på och läsa mer om.

>> Här kan ni läsa om januari

>> Här kan ni läsa om februari – mars

>> Här kan ni läsa om april – maj

>> Här kan ni läsa om juni – juli

Nu fortsätter vi med augusti – oktober!

 

AUGUSTI 2016

Augusti var en speciell månad eftersom det var den här månaden som vi fick veta att vi väntade barn. Vi fick veta det i början på månaden och min extrema trötthet fick en förklaring. Illamåendet kom smygande ganska snabbt, men satte inte fart ordentligt förrän i mitten på månaden.

När matlusten och energin försvann, försvann också inspirationen till nya recept och blogginlägg. Augustis inlägg handlade därför mest om tillbakablickar och olika receptsamlingar. Som tur var hade jag en hel del bilder och recept liggande från sommaren som jag kunde dela med er, och lyckades på så vis ändå hålla liv i bloggen!

Jag låg mest hemma och vilade, men gjorde några få roliga saker som en härlig vandring i Murstensdalen, åt sushi vid Värnens strand en magisk kväll, höll ett helt fantastiskt vandringsevent på Loka Brunn och skrev ett inlägg som handlade om lärdomar om trädgården.

Efter eventet på Loka Brunn blev jag så dålig av graviditetsillamåendet att jag inte tog mig upp ur sängen på en vecka och jag bokstavligt talat kröp mellan toaletten och sängen för att jag mådde så dåligt. Det är den värsta veckan i mitt liv!

Av någon anledning så lyckades jag komma på fötter efter en vecka, trots att jag fortfarande mådde helt fruktansvärt dåligt, och jag kämpade på med jobb igen. I slutet på augusti drog jag igång träningsgruppen på Sandgrundsudden här i Karlstad och skrev ett långt inlägg och delade med mig av min utmattningsdepression här i bloggen. Ett av mina mest uppskattade och kommenterade inlägg under hela året.

 

IMG_6566IMG_6660IMG_6726_3IMG_6705_5IMG_6746IMG_2229IMG_6792IMG_0926

 

Goda recept från AUGUSTI:

>> Cashewnötslimpa

>> Hälsosam morotskaka

>> Pastasallad med halloumi

 

IMG_6612IMG_6435IMG_6445

 

Läsvärda inlägg från AUGUSTI:

>> Min utmattningsdepression

>> Tips på fredagsfika

>> 5 goda mugcakes

>> Må bra tips – starta dagen i lugn och ro

>> Att bestiga berg

 

IMG_6273IMG_9233-701x467img_4193_51b5f1f6ddf2b32512f03229-2-980x653

 

SEPTEMBER 2016

September började med att jag och Alexandra åkte upp till Idre där vi arrangerade HÄLSOBOOST 2016 – en hälsohelg med fokus på hälsa och välmående, naturkraft och rörelseglädje, psykisk hälsa och mindfulness. Nu såhär i efterhand förstår jag inte hur jag fixade den helgen när jag mådde så otroligt dåligt, men det gick och blev så lyckat! När jag kom hem publicerade jag en bildbomb som sammanfattade helgen bra.

Sen blev jag sjukskriven 75% och jobbade enbart med bloggen, träningsgruppen på Sandgrundsudden och ett fåtal PT-kunder i veckan. Det var verkligen plågsamma veckor under de första månaderna som gravid. Även om jag aldrig mådde helt bra började det ändå i slutet av september komma ”bättre” dagar då det inte konstant kändes som jag skulle spy. Jag levde för dessa dagar och kunde äntligen känna lite glädje och livslust igen.

Mest handlade livet om att bara ta sig igenom varje dag och jag minns mest månaden som en lång dvala. Två saker jag minns är dock en vardagskväll tillsammans med vänner och bloggträffen med Everyday Stories, som lyckligtvis inföll på två bättre” dagar..

Jag skrev en lista om 10 mysiga saker att göra på hösten, berättade om ett av mina allra bästa frukostminnen, delade 5 favoriter på hemgjort godis, skrev enmina bästa recept på granola och även mina 5 bästa recept på kladdkaka.

 

IMG_2298IMG_6834IMG_2320IMG_2319IMG_2340IMG_2351img_6916img_6926img_6995img_2467

 

Goda recept från SEPTEMBER:

>> Raw kokosgröt

>> Världens bästa och godaste mellanmål

>> Pitabröd med oumph

>> Mjölkkokt havregrynsgröt med lingon

>> Potatis- och purjolökssoppa med ostfyllda quesedillas

 

img_7009img_6958img_6934IMG_6880IMG_6638

 

Läsvärda inlägg från SEPTEMBER:

>> Träning efter utmattningsdepression

>> Hur sociala medier påverkar oss

>> Tips mot sömnproblem

>> Kärlek till magen

>> Om att göra flera saker samtidigt

 

DSC_3993-980x1473img_9426-980x653

 

OKTOBER 2016

Illamående hängde i och jag fortsatte att må dåligt nästan hela oktober. Det slet otroligt mycket psykiskt och jag minns att jag grät nästan varje dag för att livet kändes så hopplöst, och jag skrev ett inlägg där jag delade mina känslor med er. Det började dock komma fler ”bättre” dagar emellanåt och därför kändes det som om att jag började få livet tillbaka igen.

Den 10:e oktober gjorde vi första ultraljudet och jag kunde sedan ÄNTLIGEN dela nyheten med er. Det var en enorm befrielse att inte behöva ”låtsas” längre och kunna skriva om mitt mående i bloggen igen! Jag berättade för er i ett inlägg om hur min graviditet varit de första veckorna.

Jag åkte upp till sommarstugan och spenderade ett par fantastiska höstdagar där tillsammans med mamma, vi hade en babyshower för syrran, tillbringade en hemsk kväll på akuten (och mina magproblem tog fart), åt middag hos Lina och Martin och svarade på frågor om graviditeten.

Utöver det hände det inte mycket roligt i oktober, utan det blev ytterligare en månad med mycket vila hemma på soffan!

 

img_7180img_2577img_7096img_7241img_7238img_7366

 

Goda recept från OKTOBER:

>> Hjortskavsgryta med ugnsrostad potatis

>> Mellanmålsmuffins med banan och havreprotein

>> Världens godaste nötgranola

>> Halloumi- och morotsbiffar

>> Kycklinggryta med citron och basilika

>> Tacogratäng

 

img_7109img_7022img_7160img_7163img_7189img_7282

 

Läsvärda inlägg från OKTOBER:

>> Tankar om höstdepression

>> Enkla tips för att sätta guldkant på vardagen

>> Antidepressiv medicin

>> Om prestationsångest

>> Om att hantera jobbiga motgångar och jobbiga perioder i livet

>> Oroa dig inte om oron inte hjälper

 

img_2688

 

Fortsättning följer…

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    Jag minns också hösten med blandade känslor. Vi lyckades bli gravida igen (har gått igenom hela ivf-karusellen och har två missfall bakom mig) men jag vågade aldrig glädjas ordentligt. Sen råkade jag också ut för dygnet runt-illamåendet. Vilka lyckostar är det som bara får morgon-illamående? Blev sjukskriven och soffliggandes i fem veckor och jag trodde aldrig att jag skulle må bra igen. Jag glömde till och med bort hur det känns att inte vara illamående. Men sen äntligen var vi inne i andra trimestern! Jag mådde bättre och för varje vecka som gick vågade jag glädjas mer och mer.
    Även om jag tycker synd om dig som också hade en så tuff höst, så är det skönt att veta att man inte är ensam om ha haft en jobbig början på graviditeten. Men det är ju värt det, vi har nåt helt underbart att se fram emot!

    1. Emma

      Ja vilket höst vi haft! Det där morgonillamåendet har jag också funderat på – lyllos dem som bara har det, haha! Är jätteskönt att veta att man inte är ensam, så tack för att du delar med dig! Skönt att du får må bra nu också, hoppas det fortsätter så! Kram

  2. Veronica

    Vilken tuff höst du haft Emma :/
    Förhoppningsvis blir nästa höst mkt bättre! Med bebis som har fått rutiner, mysiga fikor och härliga promenader utomhus 🙂

    1. Emma

      Nej det har inte varit den lättaste hösten! Ser verkligen fram emot våren och allt som kommer med den nu 🙂 Ljuset och bebis längtar jag mest efter!

stats