emmabarremyr

Emma Barremyr

Dan före dopparedan!

img_8347

God morgon vänner ♥

Dan före dopparedan, första morgonen på julledigheten och jag har varit vaken ända sen halv fem… Har grus i ögonen och är trött som sjutton! Jag vaknade av att det var disco i magen och hann såklart bli hungrig under den timmen hon höll på som mest, och sen var det omöjligt att somna om. När klockan slog sex pussade jag på Pelle för att han skulle vakna, och snäll som han är följde han med mig upp för frukostmys, trots den tidiga timmen.

Vi äter sällan frukost tillsammans mer än på helgen, så vi tycker båda att det är extra mysigt att äta frukost ihop när vi är lediga. Idag satte vi på julkalendern och hade överblivna saffransscones från igår kväll som vi värmde på och åt med ost och marmelad + en tekopp till frukost. Jag har inte jättestor aptit på morgonen just nu, vilket är så störande eftersom jag alltid vaknar så hungrig i magen. Scones går dock alltid ner, men smakar inte riktigt lika bra som vanligt!

img_8341 img_8345

Dan före julafton skulle jag vilja påstå är en av de bästa dagarna på hela året. Vi har alltid haft speciella traditioner kring den här dagen hemma hos mamma och pappa och den har därför en alldeles speciell plats i mitt hjärta!

Hela familjen är samlad, vi klär granen, förbereder maten inför julafton, bakar julgodis, slår in julklappar, griljerar skinka och avslutar alltid dagen med uppesittarkväll framför Bingolotto med skinksmörgås och provsmak av allt julgodis. Det är SÅ mysigt och jag skulle vilja påstå att dagen före julafton alltid varit bättre än själva julafton!

I år blir det inte alls som vanligt. Jag och mina systrar kommer för första gången fira julafton hos våra svärföräldrar, och julen hos mamma och pappa firar vi på juldagen. Uppesittarkväll blir det dock ändå, men den kommer vi fira hemma hos mig och Pelle. Hela min familj kommer hit ikväll och det blir såklart både skinksmörgås, julgodis och Bingolotto. Inte riktigt som vanligt, men himla mysigt ändå.

Det är väl så när vi “barn” blir större och får egna familjer nu, vi får skapa egna traditioner tillsammans med våra barn, och julen kommer nog aldrig bli som den varit igen framöver gissar jag. Men jag ser väldigt mycket fram emot att skapa nya traditioner med min lilla familj ♥

img_8344 img_8349 img_8350

Idag är planen att storstäda och pyssla här hemma, gå en lugn promenad (tempo funkar inte för då får jag sammandragningar), äta lunch, göra lite mer knäck, ta ett långt bad och sedan samla familjen för julmys ♥

Men först ska jag yoga! Känner att jag behöver det extra mycket nu när jag är så trött och sliten. Yogan ger alltid ny energi och glädje, så den kommer jag prioritera högt under hela julledigheten!

 

Med det sagt vill jag önska er alla en mysig julhelg! Ta hand om er själva och varandra!

GOD JUL ♥

 

Stor kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. marie andersson

  Hoppas ni hittills haft en fin jul och att dagens “julafton” med din familj blir jättemysig! Tomtekram på er <3

 2. Ellinor

  Vilken mysig start på dagen du/ni fick trots den tidiga timman.
  Själv har jag också tagit ledigt från jobbet idag men glömde stänga av väckarklockan så vaknade ändå vid 6. Men skönt att ligga kvar i sängen utan några måsten på att gå upp.
  Önskar er en riktigt fin julhelg! Även om traditionerna ändras under åren, betyder det inte att det blir till det sämre. Fint att hitta sina egna, nya traditioner tillsammans med den familj som tillkommer under åren 🙂
  Stora kramar <3

  1. Emma

   Att det ska vara så hopplöst att sova längre när man är ledig. Kroppen är liksom inställd på samma tid som när man ska jobba 🙂 Men som du säger är det skönt att kunna ligga kvar och dra sig utan att gå upp! Hoppas att du också fick en riktigt fin och mysig jul Ellinor! Kram

stats