Emma Barremyr

Glutenfri pepparkakstryffel

img_8337

Hej mina solstrålar ♥

Hoppas att ni mår toppen och njuter av en härlig torsdag!

Jag sitter i skrivande stund framför datorn och kämpar på med mina sista arbetstimmar innan jag går på en veckas julledighet i eftermiddag. Det är så efterlängtat och ska bli så otroligt skönt!

Jag har fixat lite tidsinställda inlägg här på bloggen som kommer blandas upp med något ”live-inlägg” under veckan som kommer. Jag tar lite blogg-semester med färre inlägg nu under jul och nyår, och är sedan tillbaka som vanligt igen när 2017 är här! Blir bra för mig att samla ihop lite ny energi då inspirationen och motivationen inte varit på topp de senaste veckorna!

Såhär dan före dan före dopparedan vill jag passa på att ge er ett sista tips på ett enkelt hemgjort julgodis, nämligen glutenfria pepparkakstryfflar!

Åh, de blev såå otroligt goda! Eftersom jag använde mig av 85% choklad blev de heller inte så söta, vilket passar mig perfekt i smaken! Vill du ha en sötare variant rekommenderar jag dig att använda en ljusare choklad!

img_8333img_8332

Glutenfri pepparkakstryffel

Ingredienser:

25 g smör

200 g mörk choklad

1 1/2 dl vispgrädde

1 msk glögg

1/2 tsk pepparkakskryddor

Pepparkakor

Skär smöret i små kuber och låt det bli rumstempererat. Hacka chokladen i små bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädde och häll över chokladen. Rör ihop tills det blir en smet, tillsätt glöggen, pepparkakskryddorna och vänd i smöret. Häll upp i en form och låt stelna i kylskåp. Mortla pepparkakor till smulor. Forma kulor av tryffelsmeten och rulla dem i pepparkakssmulorna.

Klicka här för recept på glutenfria pepparkakor!

(Receptinspirationen kommer härifrån)

img_8317 img_8336

Mums, dessa tryfflar kommer gå åt fort på morgondagens Uppesittarkväll gissar jag… hehe!

 

Nu ska jag beta av det sista i mailen och sedan stänga ner datorn för dagen!

Ta hand om er och ha en fin torsdag 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats