Emma Barremyr

Davosgröt med pepparkakssmak

img_8169

God morgon vänner ♥

Tack för alla fina tips ni delade med er av igår! Det är så fint att ha er där ute som bryr sig, peppar och kommer med goda råd. Jag är så himla tacksam för er. Så TACK, ni är de bästa läsarna man kan tänka sig!

Inatt har jag sovit mycket bättre, och ÅH så underbart det är att vakna upp med fredagskänslan i kroppen!

Det finns ingen morgon som är så härlig att vakna på som just fredagar. Idag vaknade jag dessutom av bebis morgongymnastik i magen, och trots att det var alldeles för tidigt för att vakna kunde jag inte låta bli att le, samtidigt som jag låg kvar i sängen, drog mig länge och kände sparkarna. Så himla mysigt är det!

Ingen av oss (jag eller bebis) verkade kunna somna om så till slut var jag tvungen att gå upp för att magen började kurra! Jag hade förberett dagens frukost redan igår kväll, det blev en julig gammal favorit, nämligen davosgröt med pepparkakssmak. Det är en julfrukost jag ätit mängder av genom åren och som jag alltid brukar bli sugen på när julen närmar sig!

Vad äter ni för härliga frukostar nu i juletider?

Vore jättekul om ni ville fota era frukostar och maila bilderna till mig så att jag kan fixa ett inlägg med inspirerande läsarfrukostar. Maila till emma@ptbyemma.se om ni vill vara med och sprida frukostinspiration!

img_8166 img_8164

Davosgröt med pepparkakssmak

Ingredienser:

  • 2 dl yoghurt (jag använde soygurt)
  • 1 dl havregryn
  • 1 mosad banan
  • 1/2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 apelsin
  • 2 torkade fikon
  • Hackade nötter/ nötgranola

På kvällen: blanda ihop yoghurt, havregryn, banan och kryddor och låt stå och svälla i kylskåpet under natten. På morgonen: ta ut från kylskåpet, häll upp i en djup tallrik och servera med tärnad apelsin, klippt fikon och hackade nötter!

Jag strödde över mammas goda nötgranola som ni hittar recept på här <– (klick).

img_8167

Idag ska jag pyssla lite här hemma under förmiddagen och sedan åka in till gymmet för några timmars PT-jobb i eftermiddag innan jag går på helg!

 

Hoppas att ni får en finfin fredag ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats