Emma Barremyr

Spakväll på Sundsta badhus

God morgon mina älsklingar ♥

Hoppas att ni mår bra såhär på fredagsförmiddagen!

Jag har vaknat med ett lugn i kroppen och känner mig härligt utvilad efter en lång natts sömn. Vissa nätter sover jag bättre än andra och det är så värdefullt att få den sömnen!

Som jag nämnde för er igår var jag och Pelle på en ljuvlig spakväll på Sundsta badhus här i Karlstad. Jag var inbjuden som bloggare för att testa på deras nya koncept och var så otroligt nöjd med hela upplevelsen. Vi har varit i badhusets relaxavdelning och spaat oss flera gånger förut, men den här kvällen var verkligen något alldeles extra!

Spat var reserverat för ett fåtal personer vilket gjorde att det var otroligt lugnt och skönt, i baren hade de dukat upp en buffé av hälsosamma godsaker och alla fick ett varsitt spakit att njuta av under kvällen!

Vi fikade, badade bubbelpool, satt i bastun och njöt av att värma våra frusna kroppar, fick massage, peelade kropparna, gjorde ansiktsmask och bara njöt av att vara där i varandras sällskap. Det kändes som om det var så himla länge sedan vi hittade på något liknande jag och Pelle så det var verkligen välbehövligt. Under kvällen kände jag hur ett lugn växte inom mig och när vi sedan kom hem lagom till läggdags somnade jag så fort jag la huvudet på kudden!

img_3039img_3051

När vi kom till spat blev vi välkomnade med bubbel, smarriga smoothies och läckra tilltugg som stod uppdukade på barbordet. Allt var hemlagat och kändes otroligt fräscht och hälsosamt. Den gula smoothien var min stora favorit – en blandning av banan, mango, ananas och kokosmjölk gav mig flaschacks till Thailand – åååh (!!!).

img_3027 img_3028

Tilltugget bestod av färska hackade grönsaker, hembakade fröknäcke och grissini som serverades med goda röror att dippa i. Det var hummus och pesto av olika slag och även massa nötter och salamichips – Så mumsigt!!!

img_3029 img_3030

Och så slutligen fika! Saffransskorpor och kaffe/ te + en stor skål med melon!

img_3031 img_3032

Ljusterapirummet och aufgussbastun är mina favoriter på Sundsta spa. Ljus och värme i en underbar kombination som är så himla välbehövligt såhär års i mörker och kyla. Tar man sig inte utomlands kan man helt enkelt gå hit och fylla på sig själv lite!

I aufgussbastun hålls sittningar med en bastuvärd som häller på en blandning av eteriska oljor och vatten på de heta stenarna. Sedan sprider han värmen och doften i bastun genom att veva runt med en handduk så att man får varma, lugnande och väldoftande fläktar på sig. Det är LJUVLIGT!!! Dofterna under gårdagskvällen var en blandning av lavendel, apelsin och pepparmynta. Aaaah!

I ljusterapirummet tillbringade en låååång stund i solstolen! Väggen där inne är tapetserad med en bild på Vänern och i bakgrunden spelar vågskvalp som har en otroligt lugnande effekt. Ljuset där inne piggar upp och det känns ungefär som man ligger i solen om sommaren fast utan den farliga strålningen!

img_3048 img_3050

I spakittet som vi fick låg schampo och balsam, kroppsscrub och kroppsrengöring samt ansiktspeeling och ansiktsmask som vi fick njuta av i spat under kvällen. Alla produkter var ekologiska från märket Dharmazone!

På påsen som vi fick produkterna i satt små lappar som beskrev i vilken ordning man skulle göra sparitualen för att få ut det allra mesta av upplevelsen! Grymt bra ju!

img_3054 img_3056

Allt var verkligen toppen, men det bästa på hela kvällen var ändå när en av massörerna ryckte tag i mig och frågade om jag ville ha massage! OM jag ville? Under kvällen fick vi två och två följa med massörerna som bjöd på en härlig ryggmassage. På min bänk bunkrade de upp med gravidkuddar och anpassade så att jag låg riktigt skönt med magen. Åh, som jag njöt!! Jag är så himla spänd i axlar och trött i ryggen på grund av bröst som blivit tyngre så massagen var verkligen välbehövlig ♥

img_3053

Jag inser varje gång jag gör något sånt här att det är något jag borde unna mig oftare. En spakväll ger så mycket lugn och ny energi, och dessutom är det himla mysigt att hitta på något tillsammans – antingen med en vän eller sin partner! Värdefull kvalitetestid ♥

En sak till som jag insåg under kvällen var att jag ska unna mig att gå på gravidmassage nu innan bebis kommer – för oj vad skönt det är att bli ompysslad och knådad på sådär!

 

Nu är jag grymt redo för fredag och helg!

Hoppas ni får en fin dag ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats