Emma Barremyr

Oron över att inte kunna få barn

Stort grattis till er, ska bli så kul att följa! Vi hoppas också på plus snart men har precis som du beskrev en liten oro om att man inte ska kunna få barn. Något tips på hur man ska vända negativa tankar när dessa slår in? Känner ibland att de är mer hämmande än vad de är bra.

Tusen tack kära du<3 Så roligt att du ser fram emot att följa graviditeten!

Jag vill gärna lyfta din fråga här i bloggen då jag tror att det är vanligt att känna den oro du beskriver, och jag tror precis som dig att de negativa tankarna många gånger kan hämma graviditeter, trots att det egentligen inte är något fel. Våra tankar har så mycket mer kraft och påverkan än vi någonsin kan ana!

Det jag tror är viktigt att komma ihåg är att det faktiskt kan ta ett tag innan man blir gravid. Det är fullt normalt att det inte tar sig på första försöket och att det kanske tar upp emot ett halvår eller mer innan man blir gravid. Jag och Pelle gick in med inställningen om att det faktiskt kunde ta ett tag och pratade mycket om att vi inte skulle låta livet stanna upp om det blev så. Vi bestämde att om det skulle ta tid skulle vi lägga fokus på andra saker i livet, planera in resor och andra roliga saker vi ville göra, så att vi hade annat än barn och graviditet att fokusera på.

Sen är det JÄTTESVÅRT att inte tänka på barn och graviditet om man vill bli gravid, speciellt om många i ens omgivning är där. Och självklart är det okej att tänka på det, men tänk rätt tankar och var snäll mot dig själv. Negativa tankar är inte bra – och de finns ofta där på grund av en oro, men bara för att oron finns betyder det inte att tankarna är sanna. Försök att identifiera de negativa tankarna och vänd dem till positiva. T.ex. ”jag kommer aldrig kunna bli gravid” till ”jag kommer bli gravid när min kropp är redo för det”. Eller tänk att ni väntar på ett specifikt barn som kommer att komma till er ♥

Kroppen och knoppen hänger ihop mer än vad man kan tro och jag har flera exempel i min omgivning där det finns bevis på det. Ett par vänner till mig försökte bli gravida i över två år. Hon berättade för mig att hon redan från start när de börjat försöka hade tänkt att hon aldrig skulle kunna bli gravid och gick runt med en ständig rädsla om att aldrig få några barn. Vi pratade mycket om detta den gången när vi sågs, och jag försökte peppa henne till att ändra sitt tankesätt. Hon bestämde sig därefter för att bara tänka positivt och blev sedan gravid vid nästa ägglossning. Det är ganska sjukt, ellerhur?

Jag tror att tankesättet är jätteviktigt – tänk positivt och fortsätt att leva livet, hitta på roliga saker och njut av varandra. Var tacksam för det som finns i livet just nu. Ert barn kommer till er, och skulle det krångla finns det väldigt bra hjälp att få idag. Det kan också vara bra att påminna sig om!

Jag önskar er all lycka till och håller tummarna för att ni plussar snart ♥

livets-mirakel

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats