Emma Barremyr

En underbar gröttalltik ♥

img_7548

God morgon ♥

Hoppas att ni njuter av en riktigt härlig lördagsmorgon, att ni unnar er en god frukost, tid för vila och omtanke till er själva. Att bara vara här och nu en stund är viktigt för välmåendet, och just lördagsmorgnar tycker jag är extra bra för såna stunder!

Jag har startat lördagen med en sovmorgon följt av en stor gröttallrik till frukost! Mjölkkokt gröt verkar vara nya favoriten (om ni frågar mina gravida smaklökar) och har under veckan som gått tagit över smörgåsfrukostarna. Jag tokälskar verkligen mjölkkokt gröt, och med ett ägg i blir det extra krämigt och gott.

Morgonens gröt serverades med skivad banan, hallon, blåbär och mammas nötgranola (som jag äntligen haft ork till att göra själv nu – tur det, för jag har typ haft abstinens sen burken jag fick av mamma tog slut för ett par veckor sedan) som gav en härlig crunchighet till det hela.

Åh, alltså mums ♥

img_7546

Ingredienser:

 • 1 dl havregryn
 • 2 dl mjölk
 • 1 ägg
 • 1 nypa salt
 • 1 banan
 • 1 näve hallon
 • 1 näve blåbär
 • 1 näve hackade nötter/ granola

Koka ihop havregryn, mjöl och salt. När gröten nästa är klar drar du kastrullen från plattan, knäcker i ägget och rör runt ordentligt.

Häll upp i en djup tallrik och servera med banan, hallon, blåbär, granola och mjölk!

img_7552

 

Berätta! Vad äter ni till lördagsfrukost?

 

Nu ska vi göra oss iordning och packa in oss i bilen för en dag i Sunne jag och Pelle. Vi börjar med en tur till Mårbacka julmarknad och sedan blir det familjemys, bebisgos (Pelles bror har nyligen fått barn) och middag för hela slanten tillsammans med Pelles familj. Som jag längtat!

Ha en fin lördag mina sötnosar ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

   Ja visst ser det festligt ut?! Gröt kan verkligen bli riktigt gott och mättande om man lägger ner sig lite 🙂 <3

 1. Ellinor

  Gröt hör verkligen hösten och vintern till och sedan några veckor tillbaka har detta varit min ”helglyx”. Favoriten just nu är en blandning av havregryn och rågflingor som får koka tillsammans med rivet äpple, kanel och russin. Serveras sedan tillsammans med en (stor) klick jordnötssmör – mums! Värmer gott en morgonfrusen kropp och håller en dessutom mätt länge.

  Hoppas att ni får en fortsatt fin helg <3

  1. Emma

   Ja det gör det verkligen! Låter som du har en riktigt god helggröt, tack för tipset! Jordnötssmör funkar ju verkligen alltid, älskar det! Kram

stats