emmabarremyr

Emma Barremyr

Är du känslig mot gluten? Testa Glutenzym!

I samarbete med Helhetshälsa

Hej vänner ♥

Nu är det snart 1 år sedan jag upptäckte glutenzym för första gången, och jag är så oändligt tacksam för detta lilla piller som hjälpt mig så mycket det senaste året. Helt ärligt så känns det som om det har förändrat mitt liv, och det kanske låter helknasigt eftersom det bara är ett litet piller? Men med tanke på hur krånglig min mage är så underlättar det där lilla pillret i så otroligt många situationer!

Vi är många som är känsliga mot gluten. Alltså inte allergiska (celiaki), utan KÄNSLIGA, och eftersom vi börjar närma oss juletider vill jag ge en liten påminnelse att glutenzym kan underlätta för oss med krångliga magar den här tiden på året. 

De kommande månaderna vaknas det mycket ätbara godsaker. Det är julbord, julfester, adventsfikor, glöggkvällar, nyårsmiddag och annat mysigt som livar upp den här årstiden något enormt. Sociala tillställningar hör julen till och visst vore det väl härligt att kunna njuta och inte sitta med magont vid dessa tillfällen?

Det är här Glutenzym kommer in i bilden!

img_3049-980x653

Vad är Glutenzym?

Glutenzym är ett piller som innehåller en enzymblandning som bryter ner gluten, vilket innebär att vi som är känsliga mot gluten kan äta det utan att ha en mage som överreagerar!

Och en sak till – det funkar inte bara mot gluten, utan bryter även ner proteiner i mejeriprodukter, vilket gör att om du upplever känslighet mot mjölk också kan få hjälp av glutenzym.

För mig är det grymt bra eftersom jag är känslig mot både gluten och mjölk!

img_2349-980x633

Hemma är det ju väldigt enkelt att äta glutenfritt och jag kan ha koll på det mesta jag stoppar i mig, men det är svårare när jag är ute och äter eller är bortbjuden. Ibland finns det glutenfria alternativ att få, och många gånger bra sådana, men inte alltid.

Många glutenfria produkter är egentligen bara skräp då de mest består av en lista av e-ämnen. Ett t.ex. är ofta glutenfritt bröd. Då måste jag säga att jag mycket hellre äter ett färskt surdegsbröd eller en god nybakad croissant med ”riktiga” ingredienser, än det glutenfria alternativet med e-ämnen. Det blir ett ”hälsosammare” val för mig som jag numera njuter av att kunna göra?

img_3913-980x653

Nu när julen kommer ser jag fram emot att kunna njuta av alla godsaker på julbordet. Jag är tack vare Glutenzym ”fri i mina val” och kan njuta precis hur mycket jag vill av allt gott som jag älskar! Jag känner lycka och frihet ♥

Ser så mycket fram emot mammas skaldjursceesecake, tunnbrödsrullarna med lax, köttbullar, filmjölkslimpa samt nybakade lussebullar och pepparkakor,

img_3738-980x653img_3724-980x653 img_4875-980x654

En viktig sak – Glutenzym är för oss som är känsliga, det kan inte bota glutenintolerans (celiaki) eller svår kronisk överkänslighet mot mjölk eller gluten. Då rekommenderas att man undviker dessa livsmedel helt, tyvärr.

 

>> Här kan du köpa Helhetshälsas Glutenzym!

Hoppas att det kan hjälpa er lika mycket som det hjälper mig ♥

 

Inlägget presenteras i samarbete med Helhetshälsa, men alla tankar och åsikter är mina.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Josefina

  Tänkte påpeka detsamma som ovan. Ingen är allergisk mot gluten, utan celiaki är en autoimmun sjukdom som leder till INTOLERANS. Allergisk blir man mot ett protein, man kan tex vara allergisk mot vete, men inte mot gluten.

 2. Nina

  Hej!

  Bra att du tipsar om detta alternativ för de som är känsliga för gluten. Som mamma till en dotter med celiaki tycker jag det är viktigt att klargöra två saker:

  Detta hjälper INTE om du har celiaki, dvs den autoimmuna sjukdomen glutenintolerans. Då krävs en livslång strikt glutenfri diet.

  Glutenintolerans, celiaki, är inte en allergi. Det går att vara allergisk mot gluten men pratar vi glutenintolerans i vardagligt tal är det en autoimmun sjukdom.

  Mvh
  Nina

stats