Emma Barremyr

Gravid vecka 17

Hej vänner ♥

Förra veckan började jag dela med mig av veckouppdateringar om graviditeten!

Igår gick vi in i vecka 17 och det känns helt overkligt att det bara är fyra veckor kvar tills halva graviditeten är avklarad, wow alltså! Den senaste veckan har gått otroligt fort, och det beror förmodligen på att jag börjar må bra och kan njuta av livet igen. Även om ett lätt illamående finns kvar vissa stunder, samt att viss mat absolut inte går ner så mår jag så mycket bättre än vad jag tidigare gjort vilket får mig att känna mig så tacksam!

Magen växer så det knakar, mina byxor har blivit för små och det börjar bli svårt att dölja lilla kulan. Jag har införskaffat och börjat använda mammabyxor som jag tokälskar – så himla sköna! Förra veckan upplevde jag att det var obehagligt att ligga på magen och det var då som att jag för första gången fattade att det faktiskt är något som växer inne i min mage (bortsett från vid ultraljudet). Det är något som jag haft svårt att förstå när jag inte känt något. Nu börjar det kännas mer och mer verkligt, även om jag fortfarande inte känner av bebisens rörelser!

Under veckan som gått har jag fortsatt att äta massa fruktsallader (godaste som finns just nu) och smoothies, och är det någon som undrar om jag har någon slags craving just nu så skulle jag säga frukt! Jag har också börjat bli mer sugen på ”riktig” mat, men äter fortfarande helst smörgås till frukost och lunch.

Rörelsen har fått högt prio nu när jag börjat må bättre och jag har därför varit ute och gått varje dag den senaste veckan. Åh, vilken frihetskänsla det är, och så mycket bättre det får mig att må. Frisk luft och rörelse alltså ♥ Vissa promenader har fått sällskap av stavar, andra inte. Och så har jag även fått till två lättare styrkepass i gymmet. Jag känner mig fruktansvärt svag nu efter så många veckor utan träning, men är så pepp på att komma igång igen och förbereda kroppen för mammalivet.

I övrigt går mitt psykiska mående går upp och ner! Graviditetshormonerna är vissa stunder enormt påfrestande och gör att livet känns som en galen berg och dal bana. Jag kan i ena stunden skratta av lycka medan jag i andra stunden ligger som en blöt fläck på golvet. Det är något jag bara försöker andas och vara med, och jag är så glad och tacksam över att ha Pelle vid min sida, som är den bästa stöttepelaren i världen ♥

gravid-vecka-17

Magen i vecka 17 (16+0) ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats