Emma Barremyr

Gravid vecka 16

Hej vänner ♥

Igår gick vi in i vecka 16 och jag tänkte från och med nu börja med veckouppdateringar om graviditeten här i bloggen. Vill dela med mig av vad som händer med kroppen, vilka tankar och känslor som dyker upp, om mat och träning och graviditeten i allmänhet! Jag tycker det känns så himla roligt att få dela det här med er och dessutom verkar ni vara många läsare som också är gravida vilket ju känns extra kul – då kan vi dela med varandra!

Den senaste veckan känns det som om det har hänt så otroligt mycket. Det sa bara poff, och så helt plötsligt var det en liten mage där. Jag kan tydligt känna livmodern på utsidan när jag lägger handen nedanför naveln, men känner inte av bebisen än trots att det är fullt liv inne i livmodern (vi såg ju på ultraljudet hur den sparkade och sprattlade med armar och ben, gjorde kullerbyttor och rullade runt). Det är verkligen en konstig känsla – att det är så mycket liv inne i magen fast att jag inte känner något alls. Men än så länge dämpar fostervattnet rörelserna och jag får nog vänta ett par veckor till innan jag känner det där ”fladdret” som alla pratar om!

Som jag skrivit tidigare mår jag bättre och bättre. Jag har fortfarande dåliga dagar där illamåendet dominerar, men de bra dagarna blir bara fler och fler och jag känner mig mer och mer som mig själv igen. Livsglädjen (som varit svår att känna med allt illamående) börjar komma tillbaka, jag är sugen på att göra roliga saker och nästa vecka planerar jag att börja jobba heltid igen.

Vad jag vill äta har varierat väldigt mycket under graviditeten, men just nu äter jag frukt utan dess like. Knarkar typ satsumas, äter fruktsallad med vispad grädde och dricker kalla smoothies flera gånger om dagen! Smörgås med smör och ost är också väldigt gott och det kan jag äta till både frukost och lunch. Vanlig mat smakar bra vissa dagar, men jag äter alltid och försöker även få i mig grönsaker varje dag för att ge både mig och bebisen näring!

Träningen har legat lite på is sedan början av augusti, men det är något jag planerar att ta tag i nu när jag börjar må bättre igen. Planen är att köra 2 styrkepass i veckan (överkropp + underkropp), yoga 1 dag i veckan och sedan gå promenader (helst varje dag) med stavar för att få in konditionsträning. Rörelse, frisk luft, stärkande övningar och andning kommer vara mina ledord under graviditeten. Det ska vara prestationslöst och få mig att må bra helt enkelt!

collage_fotor

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Åh du är så fin! Det kommer vara så häftigt och roligt att följa din graviditet. Din blogg gör så mycket gott för min psykiska hälsa ska du veta. Jag kämpar med mina ätstörningar, ångest och allt vad det för med sig och jag hittar små knep som funkar (ibland iaf..) för mig. Det är mycket tack vare dig. Tack också för att du skrev om poddarna som tar upp ätstörningar och psykisk ohälsa. Har redan lyssnat på flera avsnitt och gillar dom verkligen. Kram till dig fina <3

    1. Emma

      Åh, vad din kommentar gör mig glad <3 TACK! Det betyder verkligen så mycket att höra att bloggen faktiskt gör skillnad, och jag är glad över att du kan hitta små knep som får dig att må bättre <3 Du är grym som kämpar med det du gör! Skickar över en stor varm kram till dig <3

stats