Emma Barremyr

Mellanmålsmuffins med banan och havreprotein

Inlägget är ett samarbete med Helhetshälsa, men recept, tankar och åsikter är mina egna.

img_7111

Hej vänner 

Mellanmålsmuffins är utan tvekan en av mina personliga mellanmålsfavoriter!

Jag tokälskar det! Varför? Jo därför att det är sååå himla gott och för att det känns allmänt lyxigt att äta muffins till mellanmål. Det är enkelt att göra, mättar bra, ger fin energi, massa näring och går lätt att plocka med sig. Säg ett mellanmål som slår det om ni kan?

I samarbete med Helhetshälsa har jag fått testa deras havreprotein och plockat fram ett recept på riktigt saftiga mellanmålsmuffins med banan- och kanelsmak som jag nu vill dela med er. Det blev de godaste muffinsen jag någonsin bakat, och ni måste lova att ni provar dem?

De passar perfekt till en lyxig mellanmålsfika till förmiddagen eller eftermiddagen, och proteinboosten från havreproteinet gör dem dessutom till ett extra bra mellanmål i samband med träning!

img_7103 img_7106

Havreproteinet är precis som alla andra produkter från Helhetshälsa helt naturligt och fritt från sötningsmedel, lösningsmedel eller kemiska processer. Det är odlat i Sverige, är 100% vegetabiliskt, har en mycket låg glutenhalt en väldigt hög proteinhalt – hela 54%. Pulvret innehåller även havreolja, som finns naturligt i havren.

Havreproteinet passar bra i proteindrinkar och smoothies eller vid matlagning och bakning, som t.ex. i vegetariska biffar, pannkakor, bröd och kakor. Jag ser så mycket fram emot att få fortsätta att experimentera med pulvret!

img_7109

Ingredienser (10 muffins):

 • 3 stora mogna bananer
 • 1/2 dl smält kokosolja
 • 1/2 dl honung
 • 2 ägg
 • 1 dl mjölk (jag använde havremjölk med chaismak)
 • 1 dl Helhetshälsa havreprotein
 • 2 dl havregryn
 • 3 dl havremjöl
 • 1 tsk Helhetshälsa psylliumfröskal
 • 1/2 tsk salt
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 msk kanel

Sätt ugnen på 200 grader. Stavmixa banan, kokosolja, honung, ägg och mjölk till en smet. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke för sig och rör ner i den blöta smeten. Blanda allt väl och klicka sedan ut smeten i muffinsformar på en plåt och garnerna med t.ex. frön och lite kokos. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Ta ut och låt svalna under bakduk!

Så – nu har du veckans mellanmål redo!

img_7115 img_7119 img_7120 img_7133

Mums filibabba kan jag lova er att dessa muffins är 

 

>> Ni hittar havreproteinet till försäljning här!

 

Kram / Emma.

Inlägget presenteras i samarbete med Helhetshälsa.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats