Emma Barremyr

BUCKETLIST – våra drömresor

Hej kompisar ♥

Att resa är något av det bästa jag vet här i livet och lyckligtvis delar jag det intresset med min andra hälft. Jag lovade för länge sen att jag skulle dela med mig av en BUCKETLIST på våra drömresor, men har helt glömt av det. Häromdagen lyssnade jag på en av mina favoritpoddar – Att Resa Podden – där de i senaste avsnittet pratade om det här med drömresemål, vilket gjorde mig påmind om min egen lista som jag lovat dela med er.

För tillfället har vi ingen resa planerad, men på vår bucketlist står många, många resmål och jag drömmer mig ofta bort i bilder som inspirerar och skapar drömmar! 

Att resa är att uppleva. Vi vill lära känna kulturer, äta gott, uppleva natur och ge livet äventyr. Det berikar oss med liv.

Här är vår bucketlist på 10 drömresemål!

>> Kanada. Dit vill vi åka för att få ett riktigt äventyr! Vi vill vandra och resa genom makalös natur (gärna i en husbil). Här är det just naturen som lockar allra mest!

>> Franska Polynesien. Verkar vara rena paradiset med bungalows i vattnet, kritvita ständer och torkost vatten! Har hintat Pelle om att det vore ett perfekt resmål för en bröllopsresa (om han nu tänkt fria någon gång…)

>> New York. Storstaden man såklart måste uppleva någon gång i livet. Vi får se när det blir våran tur!?

>> Peru. Att vandra Inkaleden är ett måste innan vi dör, det har vi tummat på!

>> Japan. Det här landet har vi drömt om länge! Vi vill uppleva allt som har med det att göra – människorna, kulturen, språket, naturen, maten och städerna!

>> Nepal. Är också ett resmål vi båda drömt om länge. Vi har pratat om att gå till Mount Everest Basecamp, men tror att vi hellre satsar på en annan vandring då det de senaste åren blivit väldigt trafikerat och poppis att gå till Basecamp. Vandra är iallafall det vi vill göra i Nepal. Finns nog mycket vackert att uppleva där!

>> Grönland. Även här – vi vill uppleva naturen! Grönland verkar vara precis lika vackert som Island, och dessutom verkar det vara så lugnt och stilla där uppe. Det lockar otroligt mycket! Vi vill vandra i orörd miljö och att åka båt och titta på isbergen är också något som känns otroligt spännande och som vi väldigt gärna vill göra.

>> Bahamas. Alltså ständerna där!!! Ytterligare ett paradis som ju bara måste upplevas!

>> Alperna. Dit vill åka för att både vandra och åka skidor, så det kommer vara värt två resor – en vinterresa och en sommarresa! Gissar att det här är det resemålet som ligger närmast i tiden för oss!

>> Dubai. Ett resemål som verkar locka mig mer än Pelle (vet inte hur mycket jag försökt få med honom dit i vinter, men icke). Jag ser många fördelar med Dubai och tror att bara staden i sig är en enorm upplevelse. Det är dessutom ett bra resmål på vintern (varmt och soligt), utan att vi i Sverige behöver åka alltför långt och över flera tidszoner. Jag som i vanliga fall inte är så mycket för charter skulle mycket väl kunna tänka mig en sån resa dit i vinter bara för att få lite sol och värme, vila och semester i vinter utan att behöva resa för långt!

Här kommer ett gäng bilder jag snott från Google. Jag älskar att drömma mig bort i bilder när jag vill bli reseinspirerad, och jag hoppas ni gör desamma!

canada-landscape-snow-wallpaper-2 nature-trees-forest-canada-alberta-lakes-turquoise-2560x1600-wallpaper lets-travel-to-peru-machu-picchu-with-berenger-zyla-featured336870_16042115000041680438-1024x575nyc_skylinemt-fuji-japan-landscape-wallpapergreenland-kulusuk-hd-428420greenland-nuuk-hq-for-pc-372651nepal-landscape-himalayas-everestnepal-experience-tour2bahamas_herobeaches-gallery-12berg-im-winterarticles107-802jumeirah-open-beach

 

Oj vad ressugen jag blev nu!

Alltså TÄNK så många magiska platser som finns att uppleva! 

Vilka resmål står på era bucketlists?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

   Ja herregud vad många vackra platser det finns! Verkar som många har kanada högt på på listan 🙂 Känns som ett fantastiskt land!

 1. Ellinor

  Nyligen hemkommen från just New York – städernas stad, så gör jag inte mycket annat än drömmer mig bort igen. Eller jo, jag har en hel del att ta igen på jobbet, men under de där små micropauserna som man måste få tillåta sig.
  Precis som jag skrev tidigare så är jag just nu väldigt lockad av Alaska och Kanada. Sambon har spenderat mer än sex veckor där på jobb och de bilder han delat med sig av har varit makalösa! Dock tror jag nog att jag får vänta ett bra tag innan han vill åka tillbaka igen.
  Jag kan skriva under på i stort sett alla era resmål ovan. Även Australien och Nya Zeeland står högt upp på min bucket list så väl som närmare städer så som Lissabon och Reykavik. Nu närmast blir det en tur till Kina för jobbets räkning, därefter får vi se vart det bär av!

  1. Emma

   Ja att resa är inget man får nog av 🙂 Förstår att du blir sugen på att åka efter att ha sett din sambos bilder där, hoppas han vill åka tillbaka någon gång så ni kan uppleva det tillsammans 🙂 Nya Zeeland, Australien och Island är tre länder jag varmt kan rekommendera, HELT rätt att ha med dem på din bucketlist 😉

 2. fanny

  Vilken härlig lista!
  Kan definitivt rekommendera nepal och även everest basecamp! Var där i kanske slutet av högsäsong men tycker inte det var ”för mycket” folk. Speciellt inte om man går de andra tre passan (gick bara två) där var det inte alls mycket. Nepal är otroligt vacker och låter klyschigt men människorna är väldigt vänliga. Kan även tipsa om att inte boka en arrangerad resa, onödiga pengar enligt mig då det ändå är väldigt lättillgängligt. Förutom över vissa svårare bitar men då brukar det gå att haka på nån grupp för att vandra säkert över tex glaciärer och så. Oj lång kommentar nu, men Nepal, go for it 😀

  1. Emma

   Ja Nepal känns häftigt på många sätt! Tack för dina tips, nu blev jag lite mer sugen på Basecamp igen. Måste vara så häftigt att komma nära världens högsta berg 🙂

 3. Veronica

  Vilken härlig lista!

  Ska ni åka till Japan nån dag, hojta till om tips! Jag gjorde världens bästa resa dit för ett gäng år sen (bröllopsresa!). Det är ett helt fantastiskt land med underbar magisk natur och häftiga upplevelser 🙂

  1. Emma

   Jag kan tro att det är ett härligt land! vad roligt att du sitter inne med så många tips, ska absolut hojta till om det blir en resa dit 😀 Kul att du vill dela med dig! Kram

 4. Lisa / livet från den ljusa sidan - en reseblogg

  Jag skrev också om bucket lists så snart som häromdagen (just efter att ha pratat om det i podden förstås – tack för att du lyssnar och gillar!) så svaret på frågan finns där 🙂
  Men åh vilken inspirerande lista ovan!
  Jag har en kompis som i detta nu sitter på ett flyg hem från Kanada efter närmare tre veckors roadtrip. Hennes instagramflöde har varit helt magiskt – vilka ställen alltså! Helt fantastiska! Så det har verkligen seglat upp en som rejäl Måste Göra! den senaste tiden.

  1. Emma

   Alltså eran podd – älskar den! Lyssnade på avsnittet om kryssningar idag och nu vill jag åka på kryssning också 😀 Ni inspirerar så mycket! Förstår att hennes instagramflöde varit magiskt om hon varit i Kanada, så härligt med inspiration från en vän! Shit, måste se till att komma iväg dit snart känner jag!

stats