emmabarremyr

Emma Barremyr

Hemgjord granola

God morgon ♥

Att göra egen granola är himlans gott, lyxigt och enkelt! 

Jag tokälskar crunchigheten en granola ger och tycker det passar utmärkt som topping till både yoghurt, keso, kvarg eller fil. Eller varför inte på pannkakor, smoothiegröt eller bananglass? Eller bara äta den som den är. Det är ju gott som godis!!!

Smaksättningen på en granola går att variera i all oändlighet och doften som sprider sig i hemmet när granolan gräddas i ugnen är ljuvlig! Med ett bra innehåll kan näringen maximeras och ja – granola måste helt enkelt vara världens bästa grej!

Jag har gjort så många olika varianter, och i det här inlägget har jag samlat ihop mina bästa recept på hemgjord granola. Mums!

Mina bästa recept på hemgjord granola!

Klicka på länken under varje bild för att komma till recept!

img_8904-980x653

>> Granola med banan, kokos och vanilj

img_5580

>> Nutellagranola

img_6621

>> Pepparkaksgranola

img_1614

>> Jordnötsgranola med dadlar

img_0826

>> Granola med mandel, kanel och kardemumma

img_5152

>> Morotskakagranola

img_6050

>> Blåbärsgranola

img_5782

>> Jordnötsgranola

 

Om jag bara skulle rekommendera er att testa EN granola så skulle jag säga – Nutellagranolan – som är min största granolafavorit! I den har jag min hemgjorda nutella som är ett av mina bästa receptuppfinningar någonsin. SÅ HIMLA GOD ♥

>> Recept på hemgjrod nutella

 

Önskar er en fin onsdag ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Tack så mycket för svaret Emma! 😀 <3 Intressant att din mage klarar vissa nötter bra och andra klarar den inte! 🙂 Jag hoppas på att snart få kontakt med en dietist (vi har remiss skickad) så att vi kan ordna ut det här och kanske testa fodmap!

  Kramar!

  1. Emma

   Så lite så! Håller tummarna för att du snart får kontakt med dietist som kan hjälpa dig! Det är guld värt att komma på vad magen inte tål. Kom även ihåg att stress är en stor bov och det kan därför vara bra att yoga/ meditera för att “vila”. Kram!!

 2. Ellen

  Alltså vilket dröminlägg! Jag älskar också granola! Har just nu en smarrig banangranola jag äter av 😀

  Jag har också en fråga jag väldigt gärna vill höra dina tankar om. Jag har en känslig mage och har träffat läkare, tagit lite prover också. Jag har så kallad förstoppningdiarré och tar Omnilax för detta (det hjälper bajset att komma lättare). Jag har också en ätstörning som jag var nästan frisk från, men i vintras pajade magen och jag fick den här förstoppningsdiarrén coh har sedan dess minskat några kg i vikt, så är underviktig nu.

  Min psykolog och även min läkare tror att jag äter mat som är lite för svårsmält. Jag äter vanlig mat, men väljer fullkorn framför “vanligt” t ex. Magen reagerar på kål, äpple, lök, bönor, helt kött, pasta t ex. Mina “behandlare” har bl a fått mig att testa att inte äta solroskärnor, nötter och liknande för de tror det är för jobbigt att äta stora mängder av. Jag åt tidigare 1 msk ovanpå frukost, 1 msk ovanpå kvällsmål samt gottebollar gjorda på mestadels kärnor eller nötter, samt dadlar och du vet, de vanliga grejerna man har i rawbollar.

  Jag vet att det är omöjligt för dig att säga om det är bra eller inte att ta bort nötter, solroskärnor och liknande, men har du någon erfarenhet eller kunskap kring om det skulle vara svårsmält för magen? För jag kan inte hitta något själv. Saknar nämligen mina nötter. Vad är mild mat för magen?

  Mvh Ellen som hoppas på ett svar <3

  1. Emma

   Vad roligt att du gillade det! Banangranola lät underbart gott 🙂 Angående frågan om nötter och frön så är det precis som du säger ganska känsligt för magen då det innehåller mycket fibrer. Jag klarar vissa nötter bättre än andra, t.ex. jordnötter och cashewnötter, medan hasselnötter och pisagenötter är dom döden för magen. Detta var något jag upptäckte när jag gjorde fodmap-behandlingen! Kan verkligen rekommendera dig att göra en sån då man får testa vilka livsmedel som man verkligen inte klarar av! Kram

stats