Emma Barremyr

Pitabröd med oumph!

IMG_6638

Hej vänner ♥

Härom veckan när vi var och handlade på Ica Maxi fick jag se en nyhet på glutenfria hyllan – glutenfritt pitabröd från BFree. Jag brukar alltid köpa deras tortillabröd som har ett helt okej innehåll + att det är väldigt goda. Glutenfritt pitabröd med bra innehåll är något jag saknat, och därför blev jag överlycklig när jag fick se den här nyheten!

Här skulle ätas pitabröd minsann!

IMG_6617 IMG_6620

Den senaste tiden har jag dessutom gått och smått förälskad mig i oumph – ett vegetariskt alternativ till kött som är gjort på sojabönor, men som smakar ungefär som kyckling. Naturell oumph är svingott att bara steka på precis som det är med lite salt och peppar, och det var just det vi gjorde till våra pitabröd.

Så nu mina vänner ska ni få tips på en fantastiskt god och enkel vegetarisk middag! Kanske något att testa redan ikväll?

IMG_6622 IMG_6623

Åh, vad jag älskar plockmat!

Det är lyxigt att duka upp hela bordet med godsaker för att sedan sitta och plocka med maten länge och bara njuta. Pitabröd är ju en sån fantastisk plockmåltid som man kan sitta med i evigheter, och det var precis vad vi gjorde!

IMG_6627 IMG_6629

Vi stoppade in pitabröd i ugnen, stekte på oumph i stekpannan, hackade upp grönsaker och banan, hällde upp jordnötter och turkisk yoghurt, dukade fram och slog oss sedan ner i soffan med ett bord fullt av godsaker framför oss!

Sen var det bara att hugga in och njuta av allt gott!

Ett tips om ni inte testat – banan, majs och jordnötter är en så himla god kombination, och ett måste till både tacos och pitabröd om du frågar mig! Det är så himla gott och viktigt för både smak och konsistens ♥

IMG_6632IMG_6637

Perfekt lördagsmat ju! Mums alltså!!!

 

Fler tips på bra lördagsmat:

>> Kycklingtacos

>> Högrev i rödvinssås

>> Sötpotatispuré och pestobakad lax

 

Hoppas att ni har en underbar helg mina sötnosar 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda Assarsson

    Alltså detta ser ju makalöst gott ut!
    Oumph är verkligen en toppenprodukt, enkelt och gott…
    Ska kika nästa gång jag handlar efter dessa bröden!
    Har testat banan till tacos, men kombon majs-banan-jordnötter är ny, så det ska ju testas!

stats