emmabarremyr

Emma Barremyr

Må bra tips – starta dagen i lugn och ro

God morgon ♥

Idag gjorde jag något jag önskar att jag unnade mig oftare. Jag startade dagen med 10 minuters andningsmeditation och sedan lite skön stretch till ljudet av lugn musik!

Det var precis vad jag behövde idag!

Jag slog upp ögonen halv sex, vred och vände på mig, och upptäckte ganska snart att jag inte kunde somna om. Själen kändes orolig och med en ny vecka med mycket att göra kände jag snabbt hur stressen grep tag i mig och gav mig lätt ångest.

När jag blir såhär stressad och får ångest brukar det naturliga för mig vara att kasta mig upp ur sängen för att kunna ta tag i jobbet så snabbt som möjligt. Idag gjorde jag tvärt om – jag förflyttade mig till meditationskudden, andades och fokuserade på att landa i mig själv här och nu, tog god tid på mig i de stretchövningar som kroppen signalerade att den behövde och kände sedan efter 30 minuter i lugn och ro med mig själv hur ångesten och stressen runnit av mig.

Jag vet så väl hur viktigt det är med den här “lugna träningen” för mig och därför prioriterar jag in den i schemat varje dag. Den senaste tiden har jag dock gjort mindfulnessträningen mitt på dagen eller kvällen, men nu inser jag att det vissa dagar kan vara bättre för mig att börja dagen med att träna mindfulness. Det gav mig en bra start på dagen, hjälpte mig att landa i mig själv och gav mig ett inre lugn som jag förhoppningsvis kan hålla var resten av dagen!

DSC_4048

 

Klicka här för att komma till en bra mindfulnessövning som hjälper dig att acceptera jobbiga tankar och känslor!

 

Hoppas att ni mår bra och att du fått en fin start på dagen och nya veckan mina kära vänner ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda Assarsson

  Så grymt bra att lyckas hitta sina metoder för att må bra, och att lyssna in när man är på väg mot ett tillstånd där man inte vill vara och agera på det!!
  Du är så inspirerande Emma!

  Jag vaknade ganska seg imorse..
  Långt cykelpass med min grabb igår satte sina spår..
  Hade skrivit kort morgonjogg i kalendern..
  Pratade med mig själv om jag skulle eller inte..
  Jag gav mig ut..
  Och sååå skönt det var!
  Efteråt var jag piggare och gladare än innan = den känslan jag vill att träningen ska ge 🙂

  Det är en balansgång det där!
  Att veta när man ska köra enligt plan, eller när man ska tänka om..
  Jag tycker att jag den senaste tiden lärt känna mig själv och min kropp allt bättre!
  Är jag trött och sliten “på riktigt”, ja då planerar jag om och tar det lugnare.
  Är jag bara trött och nyvaken..
  Ja då ger jag mig lite tid att vakna, sen gör jag det jag planerat!

  Ha en makalöst mysig måndag Emma!

  1. Emma

   Fina Linda, tack för att du delar med dig! Det här är verkligen en svår balansgång som du säger, men om man över på att lyssna så blir man desto bättre på att känna vad det är på riktigt 🙂 Vad skönt att du fick en härlig morgonjogg 🙂 Hoppas resten av dagen varit underbar! Kram

stats