Emma Barremyr

Min semesterträning

God morgon kära ni ♥

Min träning under semestern blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Efter att vi kom hem från Åre för nästan tre veckor sedan sprang jag en gång och sen blev det ingen mer träning för min del. Jag har känt mig helt slut från topp till tå, haft värk i kroppen, varit snuvig och utan problem sovit nästan 10 timmar per natt. Förr om åren hade den här tröttheten gjort mig otroligt stressad och jag hade förmodligen ignorerat signalerna och pressat kroppen trots att den tydligt visat att den behövde något annat.

Den här sommaren såg jag istället den här tröttheten som ett tecken på att kroppen var i behov av vila. Kroppen är fantastisk på alla sätt och vis och genom att jag lärt mig lyssna på den så inser jag hur mycket den faktiskt kommunicerar med mig. Idag kan jag känna en enorm tacksamhet för att den så tydligt visar vad den behöver, och att jag är klok nog att lyssna.

Det är inte så att jag har suttit still dagarna i ända. Jag har haft noll ork till att ge mig ut på löpning, lyfta vikter i gymmet eller på något vis pressa mig själv. Istället har jag gått sköna och lugna promenader i skogen, gjort en och annan vandring, pysslat i trädgården, snickrat i sommarstugan och låtit mig själv vara okej med att det räckt så.

Lathet? Nä, knappast! Kroppen fick vad den behövde och efter den här semestern är jag faktiskt mycket piggare och så sugen på träning igen!

IMG_6399

 

Hur har ni tränat i sommar?

Är det någon mer som känner igen sig i den här tröttheten och fått vila precis som mig?

 

Kram/ Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emilia

  Hej!
  Jag har en helt annan fråga till dig. Jag undrar vad du gick för hälsocoach utbildning?
  Vore en dröm för mig att genomföra något sådant då jag någon gång i framtiden hoppas på att få arbeta med hälsa!

  Tack för inspirerande blogg!

  1. Emma

   Tack för fina ord om bligen! Jag gick min utbildning på Karlstad Universitetet, Hälsa och Wellness hette den utbildningen. Tyvärr finns den inte kvar, men det finns nog många andra liknande utbildningar som du kan gå om du vill 🙂 Kram

 2. Amina

  Emma! Fantastiskt att höra att du lyssnar på kroppen. Jag har faktiskt konstigt nog inte drabbats av det där utan istället haft min bästa träningssommar någonsin tror jag! Men det har bara varit fokus på att det ska vara roligt – inga krav. Det är kanske det att jag varit ledare på Friskis och haft tider att passa i två år och nu har tagit en paus. Hur roligt det än är att leda pass så är det ibland viktigt att hitta sitt eget fokus. Tack för att du delade med dig så att jag fick möjlighet att reflektera.

  1. Emma

   Ja det är viktigt att lyssna <3 Så underbart att höra att du haft en så bra träningssommar! Ibland behöver man ge sig själv lite fokus 🙂

 3. Gabbi

  Jag känner verkligen igen mig i den här tröttheten. Jag har varit ledig massor i sommar och sovit mellan 8-10 timmar varje natt, inte gjort många träningspass utan vilat och tagit det lugnt. Ibland stressar det mig men jag tror verkligen att det är vad min kropp behöver efter ett stressigt år med många sjukdomar och hjärtesorg.
  Tack för att du visar att det är okej att inte alltid vara på topp fina du!
  Många kramar!

  1. Emma

   Skönt att du kunnat vara ledig och ge dig själv det du behövde! Det är alltid okej att inte vara på topp! Hoppas att du mår bättre nu och får en härlig höst! Stor kram

 4. Mari

  Jag vet precis vad du menar. Jag har däremot inte känt som jag gjorde förra året, men den finns kvar och jag tror jag får leva med den mer eller mindre, hela mitt liv. Den liksom finns där. Framför allt när det varit mkt på schemat. Semestern har varit guld värd, jag har lyssnat på kroppen och vilat när den behövt det. Sovit massor och bara gjort saker som får mig att må bra. Men det är så himla viktigt att man tar den på allvar! Så fina du, klokt av dig…. kramar

  1. Emma

   Jag känner igen mig otroligt mycket i det du skriver, och som du säger – vad viktigt det är att ta den på allvar! Hoppas du mår bra efter sommaren! Kram

 5. Nenne

  Hej Emma

  Tack för att du delar med dig, av högt som lågt. Har, precis som du drabbats av en förkylning under semestern. Åkte ändå iväg på efterlängtad semesterresa till Kreta. Kunde inte njuta av sol, bad, träning o sociala aktiviteter som jag tänkt. Men – så fick det bli. Lyssnar självklart på kroppen numera o låter den vila o friskna till innan jag kan ägna mig åt allt annat. Var sak får ha sin tid, liksom – bara att acceptera.

  1. Emma

   Åh, jag förstår att det inte blev som du tänkt dig, men skönt att du kund lyssna på kroppen och ägna dig åt annat! Hoppas du mår bättre nu och är utvilad efter semestern. Kram!

stats