Emma Barremyr

Hej från Åre!

God morgon vänner ♥

Igår eftermiddag checkade vi efter tre dagars vandring in på Copperhill Mountain Lodge här i Åre, ett spahotell med en helt otrolig utsikt över fjällvärlden. Sagolikt vackert alltså!

Vi har haft härliga och alldeles underbara dagar här i fjällen och njutit av fina vandringsleder, solsken, god mat, vacker natur och mysiga nätter i tält. Åh, vad jag älskar att vara ute på tur! Det är så lugnt och stilla, och det enda som existerar är här och nu ♥

Men på grund av ett oväder med regn och åska som väntades komma in över Sylarna under söndagen fick vi slänga om våra planer lite. Tanken var ju att vi skulle vandra Jämtlandstriangeln (Storulvån – Blå Hammaren – Sylarna – Storulvån) fredag till måndag, men vi valde det säkra före det osäkra. Istället för Jämtlandstriangeln blev det Storulvån – Blå Hammaren tur och retur fredag till lördag och sedan en tur till Ottsjö (som bjöd på bättre väderprognos) där vi vandrade Platåleden under söndagen. Wow så fint det var!

Vädret går ju aldrig att styra över när man är ute och vandrar, men har man en möjlighet att ändra om planerna är det en fördel. Oväder kan komma oväntat i fjällen och det kan skifta fort. Just åska kändes väldigt obehagligt och det var största anledningen till varför vi valde att avbryta triangeln. Det hade säkert gått att vandra ändå, men frågan är hur njutningsfullt det hade varit?

I regnoväder är det sällan roligt att tälta. Allt blir blött och njutningen i det hela försvinner ganska snabbt, så efter två nätter i tält valde vi därför att checka in på hotellet en dag tidigare. Gissa om det var skönt att ta ett långt bad i en varm pool, äta en vällagad middag i restaurangen och sedan krypa ner i en ren och mjuk säng? Vi däckade snabbt igår och sov över tio välbehövliga timmar inatt!

IMG_5938

Utsikt från Kläpphögarna längs Platåleden i Ottsjö ♥

Jag lovar att jag ska berätta mer om våra vandringsdagar så fort vi kommer hem från semestern. Nu har vi tre dagar som vi ska njuta här i Åre. För tillfället regnar det (så himla glad att vi slapp vakna upp i ett tält i detta blötväder) och vi tänkte ta en tur ner på byn för att hälsa på en av Pelles bästa kompisar som bor här, äta lunch på Crêperiet och sedan kanske vandra en sväng i eftermiddag om det klarar upp. Annars blir det en välbehövlig vilodag med spahäng på hotellet i eftermiddag!

Vad gör ni idag?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats