Hej kompisar ♥
Förra helgen grillade vi halloumiburgare – ett enkelt och otroligt gott sätt att göra en burgare vegetarisk!
Och halloumi är visst något jag aldrig tröttnar på! Den salta smaken, den sega insidan och krispiga konsistensen på utsidan som blir när den tillagas gör sig fint till det mesta! Den här gången kokade jag ihop en lökfri BBQ-sås, stekte ett gäng ägg, hackade upp ruccola och spenat från trädgården, skivade ett gäng söta tomater, krispig gurka och lite paprika som vi serverade till den nygrillade halloumin.
Allt detta goda stoppade vi i hembakade durrafrallor och fick sedan himmelskt goda hallumiburgare!
Woala!!!
Ingredienser (2-4 personer):
- 1 paket halloumiburgare
- 4 stekta ägg
- 4 hamburgerbröd
- BBQ-sås (min lökfria passar bra för oss med IBS)
- Grönsaker som tomat, gurka, avokado, sallad, paprika
Lägg grillfolié på grillen. Lägg på en klick smör och sedan halloumi. Grilla tills den får färg, men var försiktig då den lätt bränner fast. Servera sedan med tillbehören. Beroende på hur hungriga ni är räcker det till olika många personer. Vi åt det som en lättare middag eftersom vi åt en mer rejäl lunch.
TIPS!
Eventuellt kan det vara gott att servera sötpotatisstripes till (något jag hade tänkt göra, men som jag glömde av helt mitt i allt stök i köket).
Recept på fler goda burgare!
>> Veganska tofu och sötpotatisburgare
Kram / Emma.
Vilken bra idé, verkar supegott! 🙂
Kul att höra! Hoppas du gillar det 🙂
Jag bara älskar halloumi!!!
Mmm, godaste osten som finns!!