Emma Barremyr

Rödbetsrårakor med ädelost, valnötter och ringlad honung

IMG_5115

Hej vänner 

Har jag sagt att jag älskar att upptäcka den vegetariska världen?

Jag tror det, men jag säger det igen. Jag ÄLSKAR att upptäcka den vegetariska världen! Oj så mycket gott och spännande det finns!

Under den här våren har jag samlat ihop ett helt gäng nya vegetariska rätter till samlingen och senast ut var den här underbara middagen som bestod av rödbetsrårakor med ädelost, valnötter och ringlad honung.

Till min lycka var det ”en av de godaste vegetariska rätterna jag lagat” enligt Pelle. Vi har inte riktigt varit överens om hur mycket vegetariskt vi ska äta här hemma tidigare, men eftersom det är jag som lagar maten så är det jag som bestämmer. Nu under våren när jag lagat mer vegetariskt så har även Pelle insett att det faktiskt är gott och inte behöver ligga en köttbit på tallriken, och det gör mig himla glad alltså 

IMG_5114 IMG_5121

Nu pratar vi lite mer om dessa fantastiska rårakor med rödbetor. Alltså hönni!!! Vet ni vilken underbar kombination rötbetor, ädelost, valnötter och honung är? Om ni inte provat än så borde ni göra det!

Ingredienser (4 personer):

 • 500 gram mjölig potatis
 • 500 gram rödbetor
 • 2 ägg
 • 1/2 dl havremjöl
 • 1 tsk fiberhusk
 • 1 tsk salt
 • 1 nypa svartpeppar
 • smör till stekning
 • 140 gram grädd ädelost
 • 100 gram valnötter
 • Honung

Börja med att skala och riva potatis och rödbetor på den grova delen av rivjärnet. Krama ur all vätska och lägg i en bunke. Blanda ner ägg, salt, peppar, mjöl och fiberhusk. Rör runt ordentligt och stek sedan små kakor på medelvärme i en rejäl klick smör i stekpannan. Vänd när det fått en fin yta på båda sidor, ca 5 minuter. 

Toppa rårakorna med valnötter, smulad ädelost, ringlad honung och servera med en sallad.

IMG_5123 IMG_5119

Vi åt dessa en vanlig tisdag och HEJ VARDAGSLYX säger jag bara!

Jag älskar verkligen känslan av vardagslyx och känner att det ger mig så mycket tacksamhet till livet. Att varje dag få njuta av god och näringsrik mat är en ren lyx, och det kan vara bra att påminna sig om ibland.

Dessa rårakor passar alldeles utmärkt som en lyxig vardagsmiddag, eller till helgmiddagen när ni vill ha något extra gott! Ska ni äta en trerätters kan jag tänka mig att detta är en god förrätt och då räcker nog det här receptet till minst 8 personer iallafall.

IMG_5116

 

Testa också!

>> Rotfruktsårakor med keso

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellinor

  Mums! Älskar verkligen rödbetor i kombination med en god och smakrik ost. Sparade ner ett liknande recept från Ica för ett tag sedan och skall lägga även detta på minnet.
  Vi äter i stort sett bara vegetariskt här hemma. Jag är ju vegetarian sedan 15 år tillbaka men min sambo är en allätare. Dock har det kommit att bli så att även han faktiskt föredrar vegetariskt även om det kan bli inslag av kött eller fisk om vi är ute och äter. Han är fri att äta vad han vill men jag är så glad över att det fungerar så bra här hemma och att vi utan några problem kan äta samma mat <3

  1. Emma

   Ja visst är det gott med rödbetor och ost! Kan verkligen rekommendera detta recept, som ju är alldeles perfekt om man är vegetarian 🙂 Skönt att din sambo också börjar gilla veggo mer och mer, förstår att det underlättar för er ganska mycket! Och det finns ju sååå mycket god vegetarisk mat att upptäcka också!!!

 2. Therese

  Mums vad det där såg gott ut!!
  Använder du kokt potatis och rödbetor eller är de ”råa”? 🙂

 3. Ida

  Emma, har du något tips på mailkontakt/råd från någon som blivit frisk/peppkontakt om man försöker komma ut en ätstörning men inte lyckas?

 4. Mia

  Det där ser verkligen underbart ut! Min sambo tycker inte om vegetariskt men det där tänker jag definitivt bjuda på i hopp om att han ska ändra sig!

  1. Emma

   Det var verkligen helt underbart! Testa att laga det till din sambo, man tänker ju knappt på att det är vego 😀

stats