Emma Barremyr

Onsdagsäventyr

Hej mina solstrålar ♥

Den här värmen och det här fina vädret är helt magiskt och får mig att vilja vara ute mest hela tiden!

Jag sitter ute och jobbar, äter ute, pysslar i trädgården, solar lite och på kvällarna bara hänger vi på altan med kortspel och flera baljor te! Det här får jag aldrig nog av!

Nu har vi hängt här hemma några dagar och igår när Pelle kom hem från jobbet bestämde vi att vi skulle göra ett litet onsdagsäventyr och ta med oss middagen ut till Bonäsudden.

Jag slängde snabbt ihop en kycklingsallad till oss och packade ryggsäcken med filt och vatten. Från oss är det ungefär 14 km tur och retur till Bonäsudden, vilket var lite väl långt att gå kände vi. Men vi var båda sugna på att röra på oss så till slut kom vi överens att jag skulle gå och Pelle fick ta bilen dit, så fick jag ta bilen och Pelle springa på hemvägen.

En perfekt plan! Jag knöt på mig skorna, grabbade tag i kameran och gav mig sedan iväg på en alldeles magisk promenad. Det är något med skogen som gör mig så lugn och trygg inombords. Jag är verkligen en liten skogsmulle och är så tacksam över att vi bor så nära skogen numera.

Under promenaden försökte jag öva på att vara mindful, gick och tittade mig omkring, njöt av värmen, lyssnade på fåglarna och kände skogens alla härliga dofter. Det var helt fantastiskt även om jag stundvis brottades med en del mygg (mest när jag stod still och tog kort), träffade på en huggorm och höll på att bli påkörd av en MTB. Men det är ju sånt man får räkna med när man är i skogen, hihi!

IMG_4917IMG_4907 IMG_4913IMG_4914 IMG_4926

Åh, det är verkligen så grönt och skönt i skogen just nu ♥

Efter ungefär en timmes promenad anlände jag till Bonäsudden och möttes av den här fantastiska utsikten som ni ser på bilden nedan! En stilla Vänern, ljummen luft och en fantastisk utsikt mot oändligheten!

IMG_4928 IMG_4930 IMG_4954 IMG_4931 IMG_4965 IMG_4950

Jag mötte upp Pelle på stenklipporna som dukat upp middagen till oss! Jag var hungrig som en varg, men passade på att svalka fötterna lite innan vi slog oss ner på filten för att käka!

Om maten smakade bra?

Åh, Jaaaa! Det var helt fantastiskt att sitta där och njuta! All mat smakar så himla mycket bättre utomhus och ännu bättre med en fin utsikt. Om ni inte provat rekommenderar jag er att ta med middagen ut på en picknick snarast! Passa på nu i det fina vädret!

IMG_4936 IMG_4939

Kycklingsalladen gjorde jag på kokt hirs och kycklingfärs som jag stekte upp i en smörklick och kryddade med kycklingfond, curry, salt och peppar. Jag blandade ihop kyckling och hirs med ruccola, spenat, fetaost, paprika, gurka och tomat!

Enkelt och fantastiskt gott ♥

PS. Den fina näverkonten som vi hade maten i har Pelle gjort tillsammans med sin grymma mormor. Hon är en gammal hantverkare så så fantastiskt duktig på såna saker! DS.

IMG_4961 IMG_4957

Efter maten låg vi och bara tog det lugnt på klipporna, lyssnade ett svagt vågskvalp och pratade om livet! När solen började gå ner knöt Pelle på sig löparskorna och sprang hemåt medan jag satte mig på klipporna för en stunds meditation innan jag tog bilen hem ♥

Är då otroligt glad och tacksam för att sommaren äntligen är här och för den här fina kvällen vi fick igår! TACK!!!

 

Vad gör ni helst dessa varma dagar?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats