emmabarremyr

Emma Barremyr

GOLDEN LATTE

God morgon ♥

Min nya kvällsrutin består alldeles krämig och gyllene latte!

Ett par timmar efter middagen, strax innan sänggående kokar jag ihop min underbara golden latte, kryper upp i soffan och sitter en bra stund, njuter och smuttar!

Aaah! Älskar verkligen rutiner likt denna ♥

Golden latte är en variant på golden milk som jag tidigare berättat om. Den är sprängfylld med nyttigheter och ger en skön mättnadskänsla i magen inför nattens sömn! Den gula färgen kommer från gurkmeja, som sedan länge använts inom Ayurovedisk matlagning för dess många hälsofrämjande egenskaper. Gurkmeja är släkt med ingefära och sägs hämma inflammationer i kroppen och är även bra för huden och slemhinnorna. Drycken sägs också smörja och mjuka upp våra leder och är perfekt att dricka på kvällen då den hjälper oss att slappna av och på så vis sova gott.

IMG_4579 IMG_4586

Ingredienser:

 • 2 dl het havremjölk
 • 1 färsk dadel
 • 1 tsk kokosolja
 • 1 ägg
 • 1 tsk golden pasta
 • 1 krm vaniljpulver
 • 1 krm kanel
 • 1/2 krm kardemumma

Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer tills det ser riktigt krämigt ut. Häll upp i en kopp, pudra över kanel och njut!

Här finns recept på GOLDEN PASTA!

IMG_4585 IMG_4588

När jag druckit min kopp golden latte borstar jag tänderna, kryper ner i sängen på spikmattan och gör en kroppsscanning!

Det är värsta sömnpillret och sen somnar jag som en stock!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica

  Åh, nu var det länge sedan jag gjorde ordning en golden pasta. Dags att göra ny sats så att jag också kan njuta av golden milk!

stats