Emma Barremyr

Favoritintervaller i repris

God morgon vänner ♥

I helgen sprang jag mitt första löppass på flera månader. Mitt löparknä började ju krångla igen efter resan i vintras och därför har jag i princip inte sprungit alls under våren. Jag har kört rehab länge, men inte riktigt kommit igång med löpträningen igen på grund av en långdragen förkylning, influensa, resor som kommit emellan och ja – motivationsbrist kanske (blir ju inte lika roligt när jag har ont)?!

Men jag ÄLSKAR ju att springa!!! Jag har verkligen saknat det, och i helgen bestämde jag mig för att börja köra igång med löpträningen igen. Min sjukgymnast rekommenderade mig att springa intervaller och jag kände direkt att jag ville köra mina favoritintervaller.

Mina favoritintervaller består av ett kort pass där intervalldelen är 15 minuter. Hela passet inklusive uppvärmning och nedvarvning tar inte mer än max 25-30 minuter.

Helgens pass blev 30 minuter ren och skär lycka! Åh, vad jag har saknat att springa ♥ Jag sprang utan smärta och nu håller jag tummar och tår för att jag får fortsätta att springa utan krångel med knän och höfter!

IMG_2651

Jag har delat passet med er förut, men här kommer det igen om ni vill prova!

Börja passet med en lugn uppvärmningsjogg på 10 minuter och kör sedan ett par stegringslopp för att få upp farten i benen. Därefter är du redo för intervallerna! Kör igång!!!

Intervaller:

  • 1 minut löpning, 1 minut aktiv vila x 3
  • 45 sekunders löpning, 45 sekunders aktiv vila x 3
  • 30 sekunders löpning, 30 sekunders aktiv vila x 3
  • 15 sekunders löpning, 15 sekunders aktiv vila x 3

Aktiv vila innebär att du går snabbt/ joggar lätt mellan intervallerna, detta för att slaggprodukter från mjölksyran ska transporteras bort lättare. Står du still blir du lätt stum i benen. 

Avsluta passet med en lugn nedjogg på 5-10 minuter och gärna lite stretch/ yogaövningar!

 

Pssssst! Vill du göra det ännu jobbigare? Kör hela intervallpasset två gånger med en vila på några minuter mellan omgångarna!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Jag vet inte! Jag springer inte för att prestera på tid, utan för att det är skönt och för att det är kul. Tiden spelar ingen roll 🙂

stats