emmabarremyr

Emma Barremyr

Att få ihop livspusslet

LINDA UNDRAR:

Börjar kännas som att det bara blir jobb på helgerna och sambon blir lidande 🙁 Ibland skulle man bara önska att man kunde vara ledig och strunta i huruvida man tjänar pengar eller inte :p Jaja, vet att det är jag själv som valt att jobba såhär.. Men visst jobbade du mycket helger förut Emma? Hur tänker du angående det? Har du några tips på att få ihop livspusslet? Ha en mysig måndag och tack för all glädje och inspiration du sprider här på bloggen! 🙂

 

EMMA SVARAR:

Fina Linda, så glad över att du får glädje och inspiration av att kika in här ♥

Du minns helt rätt, jag jobbade tidigare mycket helg, eller väldigt mycket över lag, och därför förstår jag dig helt och fullt i det här. Jag tror generellt sett att det här med att få ihop livspusslet är en svår sak för många. Min bakgrund är ganska extrem, och genom att dela med mig av den hoppas jag sätta en tankeställare hos er.

Mitt problem var att jag inte bara gjorde en sak – utan massor! Jag jobbade som personlig assistent i Torsby vilket innebar en pendlingstid på 90 minuter enkel väg. Jag jobbade ofta långa pass på 12 och 24 timmar för att få så många timmar gjorda som möjligt när jag ändå var där uppe. De veckor jag jobbade kunde innebära arbetstid på 60 -70 timmar. Jag passade tågtider, slet med att få med mig mat och packning för alla jobbtimmar och hann sällan sova ordentligt.

Detta är helt galet eftersom jag utöver jobbet som personlig assistent slet för fullt med mitt eget företag. PT-kunder, PT-online, bloggen, träningsresor, löpgrupper och möten hit och dit. Även om jag försökte ta lediga stunder så upptog jobb all min tankeverksamhet. Jag hade sällan en helt ledig dag under dessa år. Jag slet som ett djur och förstår inte såhär i efterhand hur jag klarade av detta så länge!

Förutom jobb så la jag mycket tid på träning, ville hinna laga mat, städa och hålla hemmet fint, baka, umgås och socialisera. Och så skulle jag hinna sova ordentligt, ta hand om mig själv, resa, vara en bra flickvän, syster och dotter.

Låter detta hållbart?

NEJ!!! Det är inte hållbart på något sätt, och det är absolut inte värt att jobba ihjäl sig för pengarnas skull. Det finns så mycket viktigare saker här i livet, framför allt min egen hälsa.

Även om jag inte själv såg det själv då så ser jag nu vilket sjukt beteende detta var. Kroppen sa till slut ifrån och hösten 2014 mådde jag allt annat än bra. Stressen kom ikapp mig vilket resulterade i att jag sa upp mig från jobbet i Torsby och bestämde mig för att satsa på att vara helt egen, även om det skulle bli kämpigare ekonomiskt.

IMG_1264

Någonstans måste vi sänka kraven på oss själva och inse att vi inte är några supermänniskor.

Vi är inte perfekta och det finns ingen som både kan jobba, plugga, umgås, anpassa sig, hjälpa till, sova, träna, yoga, hantera stress, pendla, laga mat, servera mat, ta hand om sig själv, gå på fest, sova ordentligt, jämföra sig, vila, hänga på sociala medier, meditera, resa, ha egentid, baka och allt det där som förväntas av oss!

Hör på det bara! Det är galet!

Jag fick själv göra en rejäl rensning i livet och plocka bort mycket som tog energi från mig. Prioritera. En stor insikt för mig var att – jag kan inte var med på allt oavsett hur mycket jag vill. Jag gick i KBT-terapi hela förra våren och gjorde då många ändringar i mitt liv. Jag strukturerade upp arbetstiderna med företaget och började på meditation/ mindfulness för att öva på att slappna av och bli mer medveten.

Det är inte lätt att få ihop livspusslet, och vi kan inte stress ihjäl oss för att få det. Vi kan bara göra vårt bästa och det är bra nog, kom ihåg det!

Mina tips!

>> Sätt dig ner och fundera – har du för mycket stress i ditt liv? Har du något i ditt liv som stjäl energi? Prioritera och plocka bort!

>> Är du i behov av en förändring, men inte riktigt vet hur du ska göra – våga ta hjälp! Att prata med någon och få perspektiv utifrån är oftast väldigt givande och något jag varmt rekommenderar.

>> Om du jobbar helg – se till att vara ledig ett par dagar på veckorna för att kompensera! Ledig tid är viktigt oavsett hur kul jobbet än är.

>> Lär dig säga nej och sätta gränser! Din tid är viktig, och vi kan inte vara med, hjälpa till och finnas med överallt. Lär dig prioritera även här och säg bara ja till det allra viktigaste.

>> Påminn dig själv om att du är fantastisk! Var snäll mot dig själv och försök inte prestera max överallt! Sänk kraven och låt det vara okej att ligga och pilla dig själv i naveln då och då.

IMG_2100

 

Var rädd om dig 

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Angelica

  Hej Emma!
  Det Är verkligen inspirerande och härligt att läsa din blogg! Du verkar vara så jordnära och ärlig i allt du skriver.
  Jag har en fråga:
  Jag är jättesugen på att läsa till personlig tränare och/eller personlig kostrådgivare och hälsocoach, men hela den här pluggvärlden är som en djungel!
  Om du skulle tipsa på en utbildning, kurs eller program, vart tycker du då att jag ska vända mig?
  Det är ju distans eller inte, intensivkurser eller inte och jag vet verkligen inte vad som är bäst och ger mest utdelning.
  Tack för hjälpen på förhand.
  Kramar

stats