Emma Barremyr

Veckans matsedel vecka 20

Hej vänner ♥

Är det inte helt otroligt att det redan är vecka 20 nu? Jag tycker jag skriver matsedel mest hela tiden!? Men det gör mig inte så mycket, det är så roligt och så får vi ju njuta av så mycket goda middagar. Det gör det ju väldigt värt när tiden går så fort!

Jag har precis som förra veckan försökt få till flera veggomiddagar eftersom jag känner att det blir viktigare och viktigare för mig. Eftersom det är jag som lagar maten så har inte Pelle så mycket annat till val än att äta det han också, och det gör honom inte så mycket som tur är. Så länge han får någon kötträtt i veckan så är han nöjd, och det nöjer jag mig också med!

Färskpotatisen börjar äntligen komma och så ska jag testa ett nytt spännande recept och göra egen pasta på fredag! Wiiiieeee, längtar!!!

 

Veckans matsedel vecka 20:

Måndag: tomatkokt ris med stekt halloumi

Tisdag: ärtsoppa

Onsdag: smörstekt lax med världens godaste potatissallad

Torsdag: raggmunk och kalkonbacon

Fredag: hemgjord ravioli med röbetspuré och chrevre med rostade pinjenötter, ruccola och parmesan

Lördag: födelsedagsmiddag hos svärföräldrarna

Söndag: vietnamesiska vårrullar med söt jordnötssås

 

IMG_7105-980x653IMG_0433-701x467IMG_1100-701x467IMG_9496IMG_3456

 

Vad käkar ni den här veckan?

Har ni tips på bra veggorätter utan lök och bönor får ni gärna hojta till/ länka i kommentarsfältet!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katarina

    Jag älskar kombon mellan en mustig och god ratatouille och grillad/stekt halloumi! Jag brukar ha både lök och vitlök i, men det går ju självklart att utesluta rakt av! 🙂

  2. Marie

    Vegetarisk lasagn (med glutenfri pasta). Varva pastplattor med frystspenat som kryddats upp med vitpeppar och salt samt färsk babyspenar, tomatsås + färska baby tomater (ävrn färsk paprika är gott att slänga ned.) jag är brukar varva ”vanlig” ostsås med keso. Ger en krämig smak men mättar också bättre! Server med en krispig grönsallad!

  3. Julia

    Zucchini-halloumibiffar är supergot (morötter/sötpotais är också gott att riva ner) eller fetaost-rödbetsbiffar! Riv ner i en bunke, krydda med örter, kläck i ägg, bind med bovetemjöl, släng i lite frön/ havregryn för chrunch,citronzest är också gott i. Tips är också att riva i äpple i zucchinibiffarna för sötma. Låt vila och stek i kokosfett. Servera det som hamburgare med sötpotatispommes, till quinoasallad, till hirs eller till rotfrukter osv. sååå gotttt!

  4. Mio

    På min blogg finns veganska och glutenfria recept. En hel del innehåller baljväxter men finns även många utan, löken går att skippa om man vill 🙂

stats