Emma Barremyr

Kycklingfärslimpa och parmesanmos

Hej kompisar ♥

Jag älskar att få leka lite med svenska husmanskostrecept!

Kycklingfärslimpa är något jag haft i tankarna under en längre tid och som jag nu äntligen unnat mig att laga! Och det förvånade mig! Så gott och så enkelt hörrni, lova att ni provar?!

Och husmanskost alltså! Mat lagad på riktiga ekologiska råvaror, ja det är hälsosam mat för mig. Tillsammans med grönsaker som kompletterar är det en tallrik full med näring som ger mig allt jag behöver. Det är mat som är som kärlek för min kropp 

Muuuuums!!!

IMG_3831 IMG_3834

 

Ingredienser (4 personer):

 • 500 g ekologisk kycklingfärs
 • 1/2 dl majsströbröd
 • 1/2 dl matlagningsgrädde
 • 1 ägg
 • 2 tsk curry
 • 1 msk kycklingfond
 • 1/2 tsk salt
 • 1/2 tsk svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser, smörj en brödform och lägg sedan ned smeten och ställ in i ugnen i 30-40 minuter.

Parmesanmos: skala och koka 1 kg potatis mjuk. Häll av kokvattnet. Värm 2 dl mjölk med 25 g smör i en kastrull och häll det över potatisen. Vispa moset riktigt luftigt med elvisp. Smaksätt med salt, peppar och 100 g riven parmesanost.

Njut av en underbar måltid ♥

 

IMG_3837 IMG_3840

 

Någon som testat kycklingfärslimpa tidigare?

Den går såklart att variera i all evighet med olika smaksättning och tillbehör! Jag gillade dock verkligen den här varianten och gissar att den kommer göras många gånger om här hemma!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara M

  Åh så gott det verkar vara! Dock så är jag riktigt svag för den klassiska kryddningen på köttfärslimpa, tillsammans med gräddsås och lingon, mums!

  Jag åt en sjuuuuukt god middag idag som jag bara måste få tipsa om! Du vet när en måltid är så god att man nästan är ledsen för att man ätit upp haha, så god vad denna!

  Jag gjorde kycklingrullader som jag fyllde med philadephia, basilika, soltorkad tomat, salt och peppar! Sedan stekte jag dem och gjorde en krämig sås i samma panna på matgrädde, soltorkad tomat och basilika.Detta serverade jag med kokt hirs, såååååååå gott! <3
  När hirsen är färdigkokt, ha i en klick smör <3

  1. Emma

   Vad du är gullig som delar med dig Sara! Det låter hur gott som helst 🙂 Tack för tipset, jag ska garanterat testa!!! Kram

stats