Emma Barremyr

Söndag i bilder

Hej på er ♥

Hoppas att ni mår bra och att ni haft en helt underbar helg mina söta vänner! Jag hoppas att ni varit ute mycket och andats frisk luft, njutit av träning, god mat och massa mys som hör helgen till!

Själv har jag äntligen landat uppe i fjällstugan i Idre – framför mig har jag en vecka som varit så efterlängtad! Det är tradition med en veckas skidåkning med familjen här uppe på vårkanten och i år är det tjugonde året i rad som vi är här. Det är lite galet att vi varit här så många gånger, men också väldigt fint. Det är en tradition jag hoppas vi kommer kunna hålla kvar länge i framtiden!

Jag har passat på att fota hela min söndag, och bjuder därför ikväll på ett inlägg med bilder från min dag! Hoppas ni gillar det!

Söndagen började med en sovmorgon till halv nio och när jag kom ner till köket låg den här killen på golvet uttråkad och väntade på att någon skulle kasta boll till honom. Jag slänge ihop en gröt som jag ställde in i ugnen, satte på kaffet och passade sedan på att morgongosa med Tassen under tiden som gröten tillagades. Åh, jag älskar hur kelsjuk och mysig han är, önskar jag fick börja varje dag med att ligga på golvet och gosa med en hund! Det är liksom mindfulness på hög nivå ♥

IMG_3848

Gröten intogs sedan i lugn och ro med en stor kaffekopp, tända ljus och mamsen som sällskap!

IMG_3853

Dagen bjöd på riktigt gått och slaskigt väder! Dimman låg tjock över berget, regnet hängde i luften och det kändes skönt att lämna det bakom sig för nordligare breddgrader!

IMG_3860

Tass var peppad på att följa med till fjället!

IMG_3856

Vi packade in oss i bilen och kl 11.00 var vi redo att lämna Torsby!

IMG_3866

Jag började lyssna på Djävulsdansen, en bok om medberoende och plöjde sedan halva boken under resan. Jag har själv inte vuxit upp i en familj med beroende, och lever heller inte i en relation med beroende. Jag tycker bara att det är så otroligt intressant att lära om hur vi påverkas av våra relationer och hur vi interagerar med andra människor. Beroendesjukdomar är vanligt och det är därför en fantastisk lärdom för mig som jobbar med människor att läsa en sån här bok. Så himla intressant!

Jag lyssnar på mina ljudböcker via Nextory som du kan läsa mer om här!

Glöm inte att ni med koden ”PTBYEMMA” får en hel månad gratis läslyssning hos Nextory!

IMG_3882

Vid lunchtid stannade vi vid Sixten Jernbergs museum och åt helgbuffén i restaurangen där. Idag bjöds det på potatis- och palsternackspuré, portergryta och en stor salladsbuffé! GOTT!

IMG_3869

 Till efterrätt blev det kaffe och en liten kaka!

IMG_3876

 Mina söta päron ♥

IMG_3873

 Att få mötas av den här utsikten på fjället alltså! Det är så otroligt vackert och ger mig ett inre lugn som jag njuter så mycket av! Jag gick ut på balkongen och tog några djupa andetag, solen kikade fram och jag kände lyckan spridas i koppen. Jag ÄLSKAR att få vara här ♥

IMG_3885

Efter att ha packat upp all mat, bäddat i sängarna och lagt in kläderna i garderoben hoppade vi i skidkläderna och gav oss ut på en runda runt platten 2.

IMG_0606

Pappa skejtade ifrån oss tidigt, så jag och mamma blev ensamma i spåret med Tassen. Vi såg inte till en annan människa, fjället var tyst och vindstilla, spåren lite mjuka, men jag hade trots det både bra fäste och fint glid. Heja vad skönt!!!

IMG_0596-1

 Vi njöt av en magisk tur som landade på 7,5 km, vilket fick räcka för idag!

IMG_0592

När vi kom hem igen hoppade vi in i duschen och gjorde sedan varma smörgåsar (som varje år är tradition första kvällen i fjällstugan). I år bjöd jag mamma och pappa på varianten med ädelost, päron, valnötter och honung. Smaker som uppskattades!

IMG_3895

 

Jag ser så mycket fram emot veckan här på fjället! Att få äta långa, stora skidåkarfrukostar, njuta av förmiddagar i nypistad backe, eftermiddagsturer på längdskidor, sitta på fjällcafé och dricka varm choklad med vispgräddegrilluncher i backen, skratta mycket, vara i familjens närhet, njuta av långa middagar, spela massa kortspel, andas fjälluft, höra naturens tystnad och förhoppningsvis få njuta av solens strålar!

Jag är sååå laddad!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Ja igår ver en underbar dag, men idag är det desto ruggigare. Usch, det borde inte få finnas regn på fjäll såhär års 🙂 Kram

stats