Emma Barremyr

En reselista.

Hej vänner ♥

Att resa hörrni! Det kommer jag nog aldrig att tröttna på! Resesuget finns alltid där hos mig, och när Sara publicerade sin reselista blev jag inspirerad till att skriva en egen! En lista om resor, och här kommer mina svar! Hur skulle din lista se ut?

 

Favoritutflyktsmålet på orten där du bor?

Det måste vara Skutberget som vi ofta åker till på picknick, som den här eller den här gången. Förutom att det är en finfin picknickplats finns det även underbara träningsspår och möjlighet till frisbeegolf, volleyboll, grillplatser, badmöjligheter och stora ytor för annat skoj!

 

Var vill du helst möta våren?

I stugan på Idre fjäll – vårvintern i fjällen är den allra bästa formen av vår!

 

Tre weekendstäder du gillar – eller tror du skulle gilla?

Har inte alls gjort många weekendresor till städer tidigare. De flesta har gått till Stockholm eller Göteborg, förra våren var jag och Pelle i Bellagio, vilket jag älskade och för några år sedan var jag i Paris några regniga dagar i november med syrran. Skulle dock vilja åka på fler weekendresor och Rom, London och Berlin är tre städer jag skulle vilja uppleva!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ditt bästa sommarställe i Sverige?

Jag gillar att vara hemma hos mamma och pappa, hos svärföräldrarna eller i sommarstugan på sommaren! Älskar när alla är lediga tillsammans och vi kan njuta av morgonpromenader uppe på berget, frukostar ute på terassen, långa dagar på stranden och sedan ljumma grillkvällar med massa goda mat och kortspel! På sommaren drömmer jag sällan om att resa bort, utan njuter väldigt mycket av att bara vara hemma!

 

Om du fick välja ett ställe i ditt grannland, var skulle du vilja åka då?

Trolltunga som vi vandrade till sommaren 2014 skulle jag gärna åka tillbaka till! Om jag ska tänka nytt – Lofoten eller Tromsø!

 

IMG_2447

 

Finns det något resmål du blivit nyfiken på från att ha läst en bok, tidningsreportage, blogginlägg – eller sett film?

Det kanske är lite sjukt, men efter att ha läst In To Thin Air och sett filmen Everest, vilket inte borde vara en så stor inspiration med tanke på vilken katastrof den handlar om, blev jag otroligt nyfiken på Himalaya. Eller det har jag länge varit, men boken gav mig en starkare längtan. Att få uppleva Katmandu och vandringen till Mount Everest Basecamp eller någon annan vacker vandring i Himalaya är en dröm jag har!

 

Om du fick 20 000 kronor och en veckas ledig tid – var skulle du åka?

Om jag skulle lyssna på hjärtat så säger det just nu att att jag skulle åka på en yogaresa. Bali eller Indien skulle vara destinationen!

 

Var finns paradisstranden?

På Zanzibar, iallafall vad jag hittills har upplevt!

 

IMG_8591 - Kopia

 

Var skulle du helst åka med din bästa vän?

Jag har flera bästisar, så det beror på vilken! Men jag skulle gärna vilja åka på en yogaresa till Indien eller Bali med ett par likasinnade tjejkompisar ♥ Typ något sånt här kanske?

 

…och var vill du åka med din partner?

Med Pelle vill jag upptäcka hela världen ♥ Om jag fick välja en plats dit vi helst skulle åka just nu så skulle jag säga Bora Bora eller Boracay (googla så ska ni få se två romantiska paradis)!

 

Var skulle du helst vilja äventyra?

Om jag bortser från mina Himalaya-drömmar så har blivit väldigt sugen på klättring och skulle gärna vilja åka till Grekland på klätteräventyr!

 

Av de ställen du varit på, i Sverige eller utomlands, var skulle du helst vilja åka tillbaka?

Nya Zeeland, utan tvekan! Det finns så mycket mer som jag vill se och uppleva där!

 

IMG_2418

 

Vilka resor, nästgårds eller långt bort, har du inplanerade?

Har faktiskt ingen resa alls inplanerad nu, bortsett från Idre vecka 14. I maj planerar vi att gå en klätterkurs i Stockholm och i sommar göra en roadtrip till Åre och förhoppningsvis Lofoten eller Tromsø, men vi har inte kommit så långt i den planeringen än. Annars drömmer jag om en solresa till något varmt ställe nästa vinter!

 

Dina topp tre drömresor i Sverige som du ännu inte upplevt?

Vandra Nikkaluokta – Saltoluokta som är nästa del av Kungsleden som vi vill beta av (här kan ni läsa om första delen Abisko – Nikkaluokta), spendera en helg på Ystad Saltsjöbad och vandra i Höga Kusten.

 

Dina topp tre drömresmål i världen som du ännu inte upplevt?

Oj, jag har så många fler än TRE?! drömresemål, men om jag måste välja så får det bli Kanada, Filippinerna och Peru!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Måste bara säga att jag tokälskar när du svarar på sådana här listor, tycker det är superkul att läsa!! Överlag är din blogg så himla grym, tycker du skriver om roliga, intressanta, personliga(!) saker, och för mig är de personliga bloggarna där vardagen får ta plats de bloggar jag tycket bäst om. Du och din blogg är grymma helt enkelt. Och juste, vore så himla roligt om du ordnade med en mat/yoga/träningshelg igen, skulle så gärna vilja träffa dig, och andra fina tjejer, och äta gott, prata i massor och träna tillsammans.. 🙂 KRAM!

    1. Emma

      Och jag måste bara få säga hur GLAD jag blir när du kommenterar såhär! Tusen tack Emelie, din kommentar gjorde min dag! Har tankar på en träningshelg igen, så håll ögonen öppna! Kram

  2. ISA

    alla listor om resor = underbara! Antar att du varit vid getingberget någon gång? Annars – åk! har för mig det var himla mysigt och härligt där 🙂

    1. Emma

      Ja ellerhur! getingberget är inte alls långt ifrån där vi bor 🙂 Blir nog många utflykter dit i sommar 🙂

stats