Emma Barremyr

New Balance nya teknologi – Fresh foam och coreövningar för löpare!

Everydaystories partner promotion

Hej vänner ♥

Framför oss har vi våren och massa underbara löppass att se fram emot. Hur många är taggade? 

Tänk att få springa i skogen bland vitsippor och fågelkvitter. Känna doften av våren och andas in den friska, ljumma luften. Njuta av ljusa kvällar med tid för efterlängtad utomhusträning. Snabba intervaller och långa distanspass. En kompis vid sidan av eller en underbar stund i ensamhet. Att få springa in våren är ljuvlig!!!

Jag är sååå taggad på vårens alla löprundor och i samarbete med New Balance kommer jag i det här inlägget berätta mer om deras vårnyhet och senaste innovation – Fresh Foam – en mellansula för ökad komfort och energi i steget. Ni kommer också få ta del av några grymma coreövningar för löpare.

IMG_3119

Sulan Fresh Foam har tagits fram genom en utförlig datainsamling som inkluderade registrering av löpares biomekanik, samt krafterna vid fotisättning och slitmönster. Detta för att ta fram en utmärkt dämpad sula som hjälper löparen att få ut det bästa av löpturen och ge en så behaglig upplevelse som möjligt. Fresh Foam 1080 ger löparen en neutral sko som kan hantera alla olika distanser.

Jag har fått testa New Balance Fresh Foam1080 – en otroligt skön mängdträningssko med en konstruktion speciellt designad för att passa olika vristhöjder och fotstorlekar så mellanfoten stöds perfekt. Ovandelen i mesh utstrålar premium-egenskaper och ger löparens tår bra utrymme oavsett distans. En struktur på ovansidan av mellansulan tillsammans med databaserad placering av flexzoner, arbetar tillsammans för att ge flexibilitet i denna oerhört dämpade sko.

Personligen tycker jag att de här skorna är HELT underbara och de får höga poäng i komfort från mig!  De sitter otroligt skönt på fötterna och ger en härlig känsla av dämpning under löpturen. Känslan är viktig! Jag gillar också att den är dämpad eftersom jag behöver det med tanke på krångel med både benhinnor och löparknä.

Och sen ÄLSKAR jag färgen!

IMG_3129

Nu över till coreträning för löpare!

Varför behöver en löpare vara stark i coremuskulaturen egentligen?

Jo, mycket av kraften i ett löpsteg kommer från coremuskulaturen, och dessa muskler stärker/ stabiliserar hela ryggen. Det är viktigt för en löpare att stärka upp bålen dels för att öka styrkan, vilket medför ett kraftfullare löpsteg, men även för att skydda ryggraden. En stark core är också viktigt för bibehålla en god teknik i löpningen. Om musklerna i coren är för svaga uppstår ofta en stor rotation i bålen och mycket av den energi som skulle kunna gå till löpsteget går förlorad i rotationen i bålen.

 

Så nu alla löparsugna ska vi stärka upp coren, och vi börjar med vår kära plankan!

Att tänka på när du gör plankan: Håll en rak linje genom hela kroppen, ryggen ska vara neutral. Sug in naveln mot ryggraden och håll skulderbladen på plats mot bröstkorgen! Behåll spänningen i bålen genom hela övningen!

 

IMG_3104

1. Plankan på knä passar nybörjaren utmärkt!

IMG_3105

2. När du känner dig bekväm i plankan på knä kan du prova att gå upp på tå!

IMG_3106

3. När du står stadigt på tå kan du testa att lugnt och kontrollerat lyfta vartannat ben.

 

Nästa övning är sidoplankan!

Att tänka på när du göra sidoplankan: ligg ner på sidan med en rak linje genom kroppen. Ta stöd på knä/ fötter och underarmen där armbågen ska vara rakt under axelleden. Aktivera de inre magmusklerna genom att suga in naveln mot ryggraden och lyft dig upp till ett plant läge.

 

IMG_3108

1. Sidoplankan på knä passar nybörjaren utmärkt!

IMG_3109

2. När du känner dig bekväm i sidoplankan på knä kan du prova att gå upp på tå!

IMG_3110

3. När du står stadigt på tå kan du testa att lugnt och kontrollerat lyfta benet och armen uppåt.

 

Sista övningen är ländryggspress!

Att tänka på när du gör ländryggspress: Ligg på rygg med 90° i höfter och knän. Pressa ner ländryggen genom hela övningen och dra in naveln mot ryggraden. Undvik att svanka i korsryggen.

 

IMG_3111

Är du nybörjare passar det bra att bara ligga i positionen ovan och pressa ner ländryggen. Hitta kontakten med de inre magmusklerna och kom ihåg att andas under tiden! 

IMG_3112

Nästa utmaning är att andas ut, sänka höger fot och sträcka ut benet. Vänster med hålls kvar i 90°. Dra in naveln så mycket som möjligt. Andas in och dra benet till startpositionen igen. Alternera sedan ben.

 

Ett tips är att köra övningarna i en corecirkel.

Jobba t.ex. varje övning i 30 sekunder med 15 sekunders vila mellan varje övning i 3 varv. Öka sedan på tiden allteftersom du blir starkare!

 

IMG_3128

Åh, jag ser fram emot vårens alla löpturer med mina nya grymma träningskompisar!

 

I samarbete med New Balance, men alla tankar och åsikter är mina egna.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Det är första gången jag testar deras, men jag blev såld direkt – sååå sköna!!! Hoppas du hade en fin alla hjärtans dag du med <3 Kram

stats