emmabarremyr

Emma Barremyr

Dux Dine – restaurangtips i Christchurch

Hej vänner ♥

Något som jag älskar riktigt mycket är att äta på restauranger med fokus på hälsa och nytänkande. Jag blir så glad när jag ser att medvetenheten kring vår hälsa, djurs välmående och naturen är viktigt för restaurangen, och att de tänker långsiktigt. När vi var i Christchurch förra veckan letade Pelle upp en restaurang på TripAdvisor som han visste skulle göra mig sådär glad.

Vi hamnade på Dux Dine den kvällen!

Dux Dine har fått mycket bra recensioner på TripAdvisor och ligger bland topp 10 bästa restauranger i Christchurch. Deras fokus ligger på vegetarisk mat, men det finns även några rätter med fisk och skaldjur. Råvarorna som de använder kommer från lokala odlare, fisken är av högsta kvalitet och fångas ute på synöns östkust och många av grönsakerna och frukterna odlar de själva i sin ekologiska trädgård. Rätterna återspeglar säsongmässig tillgänglighet på råvarorna och hela idén är att de ska kunna ge sina kunder god och näringsrik mat!

Gissa om jag tokälskade den här restaurangen?

I menyn fanns dessutom många rätter som var märkta med ett G, vilket innebar att de var glutenfria. Jag hade sååå svårt att välja vad jag ville äta då det var så mycket som lockade (vill ni se menyn kan ni göra det här), men valde till slut en halloumisallad, med pumpa, quinoa, ruccola och en underbar chili- och ingefärsdressing!

Till efterrätt beställde vi in en alldeles ljuvlig ostbricka där halva sidan med kex och bröd var glutenfri (till mig) och resterande halva inte glutenfri. Vi delade jämt på ost och frukt och njöt länge av den goda maten!

IMG_2779 IMG_2786

Mmmmm ♥

Jag kan helt enkelt rekommendera den här restaurangen om ni ska till Christchurch någon gång! Det kan vara en av de bästa jag ätit på någonsin!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellinor

  Låter ju helt underbart! Synd att det inte ligger på “besöksvänligt avstånd”, i alla fall inte just nu 😉
  Den där salladen och framför allt dressingen lät helt ljuvlig! Låt mig veta om du testar att göra en replika av den.
  Kram

  1. Emma

   Ja det tycker jag också! Hade gärna gått dit och ätit fler gånger! Ska testa salladen till helgen och försöka få till en sås som liknar den. Blir det bra kommer det såklart upp här 🙂 Kram

stats