Emma Barremyr

FRÅGESTUND!

Hej mina älskade vänner ♥

Efter att ha rest i nästan två dygn anlände vi äntligen hemma igår kväll. Det snurrade i huvudet, ögonen gick i kors och jag kände mig drogad efter att inte ha sovit en blund på två nätter. Att få duscha och sedan krypa ner i sin egen säng var helt magiskt! Både jag och Pelle somnade innan vi ens hann säga god natt, hehe.

Idag har jag fullt upp med att packa upp, tvätta, läsa post (helt otroligt hur mycket post det kommer på sex veckor), betala räkningar, pyssla med blommorna, plocka ner adventsljusstakar och julstjärnor (det enda julpyntet jag hade framme), skriva matsedel, handla, fixa ny telefon, nytt körkort och allt sånt där.

Jag har mycket att göra med andra ord, och därför kör vi en frågestund, och ni får fråga vad ni vill!

Kanske har ni frågor om resan vi varit iväg på? Frågor om kost och träning? Frågor om hälsa? Frågor om mig? Frågor om ätstörningar

Fråga vad ni vill så lovar jag att svara utefter min bästa förmåga!

IMG_2567

Bild från Lake Pukaki, den finaste campingplatsen på hela resan!

 

Jag lovar också att ni ska få ta del av veckans matsedel lite senare idag! Vet att ni är många som saknat det när vi varit borta, men nu kör vi igång igen!

Ha en fin måndag så länge!

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Ställde ett par frågor för ett par dagar sedan men här kommer en till..
    När jag är ute och springer får jag ofta problem med magknip, sk löparmage. Det kommer särskilt när jag springer intervaller och jag tycker inte det spelar någon roll oavsett hur och vad jag ätit innan. Har du något tips för att underlätta/minska besvären eller i de bästa av världar bli av med dom helt?

  2. Fanny

    Hej Emma! Först och främst tack för en toppenblogg! Har läst den varje sedan lång tid tillbaka. Det har varit väldigt spännande att följa er tid på Nya Zeeland eftersom det bara är en månad tills jag själv ska dit! Har fått mycket bra tips från er. Vad skulle du säga var resans tre bästa höjdpunkter?
    Ett par praktiska frågor också… Hur gjorde ni med telefon, ni fick ju ringa efter service osv? Hade ni gps i husbilen och var den i så fall uppdaterad? Har du nåt särskilt tips att dela av med dig av så tas det tacksam emot. 🙂

  3. Alexandra

    Tack för en toppenblogg, så inspirerande och lärorik!
    Jag vill börja läsa mer böcker och undrar om du har några böcker att rekommendera? 🙂
    När ni tittar på tv, vad brukar ni då oftast se? (förutom nyhetsmorgon på morgonen), kanske någon film (genre?) eller någon serie att rekommendera? 🙂
    Kram

  4. Lina

    Vad har du/ni för framtidsplaner/drömmar både på kort och lång sikt? Privat och yrkesmässigt?
    Hur länge planerade ni för er resa till NZ och vilken budget hade ni? Vad kostade det att hyra husbil? Vad får man absolut inte missa i NZ och finns det något som var mindre sevärt?

    Tack för en underbar blogg. Du är SÅ inspirerande och verkar ha en så sund och hälsosam inställning till livet. Stor kram!

  5. Cecilia

    Hej Emma!

    Jag har lite frågor till dig…

    Jag tränar själv ca 5 dagar i veckan, både kondition och styrka. Problemet är att jag inte ser några resultat utan resulterar bara i att jag blir hungrig och äter mer. Det är inte en liten hunger som man kan förbise utan helt slut och hungrig. Har som dig IBS och svåra problem med magen så måste röra på mig ofta.

    Har nu ett jobb som gör att jag inte kan träna mer än ca 3 dagar i veckan och får lite panik över detta. Jag äter i princip bara bra och näringsrik mat och unnar mig någon gång ibland men gått upp mycket i vikt på senaste. Blir ledsen och frustrerad då jag haft lätt och både gå upp och ner förut men detta verkar ha stannat av..

    Undrar hur mycket du tränar i veckan och hur hårt du kör dina pass? Blir så frustrerad när allt det slit jag gör inte syns och känns som jag nu kört fast… Räcker det och endast köra 3 pass för och se resultat eller vad är dina tips?

    KRAMAR

  6. Emmy

    Hej Emma!
    Hur länge sen är det som du var sjuk i din ätstörning och hur många år var du sjuk? Var du inlagd eller annan typ av behandling? Känner du dig helt fri idag från tankar och beteende?
    Vad har du kommit fram till att din ibs-mage inte tål efter du genomgick foodmap?
    Hur träffades du och Pelle?
    Kram och tack för en bra blogg <3

  7. Sanna

    När du var påväg ur din ätstörning och perioden efter de, hur visste du vad som var en ”normal portionmat” vad som var lagom att lägga upp på tallriken? Jag får känslan av att jag alltid äter för mycket mat, medan mina föräldrar gärna kommenterar att det är alldeles för lite.. något tips på hur man kan tänka? göra? lite små flummig fråga men hoppas du förstår! Kram!

  8. Ellen

    Hej jag har ett par frågor men ska försöka hålla de flesta korta, har dock en lång fråga…

    Idag pratas det mycket om bland tjejer att man ska vara nöjd med den man är och hur man ser ut, att det inte spelar någon roll ifall man är lite mulligare eller inte, att man ska vara stolt och nöjd över det ändå. Det jag vill fråga är om det ändå är okej att vara missnöjd med sin kropp och vilja göra något åt det? Till exempel gå ner i vikt och äta hälsosammare? Jag vet att det kanske är en dum fråga men jag känner att jag absolut inte kommer kunna känna mig nöjd över min kropp som den är nu, även om man säger att man ska vara det.

    Jag har svårt att hitta motivation till att börja träna, har du några tips på saker som kan stärka motivationen till regelbunden träning?

    Vilken är den optimala träningen för viktnedgång? Bara konditionsträning eller konditionsträning kombinerat med styrketräning? Och sedan när det gäller konditionsträning, spelar det någon roll ifall man kör långa powerwalks på kanske 1 timme eller om man springer intervaller i kanske 20 minuter? (jag är inte så haj på att löpträna)

  9. Johanna

    Hej Emma!

    Det här med känslighet mot gluten och/eller IBS, uppkommer det bara plötsligt eller är det genetiskt? Du åt väl gluten för några år sedan? Vet du varför man blir känslig om man aldrig varit det innan?
    Jag har själv börjat dra ner på gluten och annan IBS mat som lök och liknande sedan jag fick diagnosen IBS, och mår betydligt bättre i magen och kroppen nu! Men det konstiga är att jag har ätit massor av bröd och gluten när jag var yngre och aldrig haft problem.

    Kramar Johanna

  10. Anna

    Välkommen hem Emma! 🙂
    Jag undrar hur länge ni hade planerat resan och om det är svårt att vara borta från jobbet så länge? 🙂 Åt ni något typiskt NZ(inte för jag vet vad de äter för speciellt men ändå!), vad jobbar Pelle med? 🙂 Kram!

  11. uppochhoppa

    Jag undrar vilken sorts klienter som du tycker är roligast att jobba med? De som aldrig tränat och som får snabba resultat? De som tränar hårt och målmedvetet? Tjejer/killar? Blyga/framåt? Kram!

stats