Emma Barremyr

Hooker Valley Track

Hej ♥

Idag hade vi bestämt oss för att åka upp till Mount Cook Nationalpark för att vandra. Vägen till dit går längs Lake Pukaki, och är en otroligt vacker väg att åka! Planen var först att vi skulle övernattat i Glentanner holidaypark, som ligger med en fantastisk utsikt över både sjö och berg, men tydligen väntades oväder i nationalparken och vi blev därför rekommenderade att åka vidare. Ovädret skulle dock inte dra in förrän senare under dagen, och vi hann därför ändå vandra några timmar som planerat. Wiiiieee!

Vi hade bestämt oss för att gå Hooker Valley Track. Leden är ungefär 5 km lång enkel väg och tar en upp till Hooker Lake, 900 m.ö.h. Sjön ligger i änden av Hooker Glacier och slingrar sig ner från toppen av Mount Cook, som idag låg inbäddad i en vit och vacker dimma. På vägen upp till sjön passerar man flera broar som går över de stora forsarna med gråvitt glaciärvatten. Runtomkring en reser sig mäktiga berg med snö och det är fantastiskt vackert att gå där!

Vädret var helt okej idag, men kraftiga vindar skvallrade om att oväder var på gång och på vägen upp fick vi jobba hårt i motvind. Fikan uppe vid sjön blev inte alls sådär mysig som vi hade tänkt på grund av att vi höll på att blåsa bort, och på vägen ner var det svårt att inte småspringa när vinden lixom skjutsade på en bakifrån i rasande fart.

Här är några bilder från vandringen i Hooker Valley och bilresan längs Lake Pukaki.

IMG_2574IMG_2580 IMG_2581 IMG_2584 IMG_2585 IMG_2590 IMG_2591 IMG_2600IMG_2605IMG_2610

Jag är alldeles kär i det turkosa vattnet i Lake Pukaki. Är det inte helt underbart? 

Efter vandringsturen lämnade vi Mount Cook Nationalpark och Lake Pukaki bakom oss och åkte vidare till Lake Tekapo, där vi nu checkat in på Holidayparken precis vid sjön. Vi har fyra dagar planerade här innan vi ska vidare till Christchurch och lämna tillbaka husbilen. Fyra dagar fyllda med roliga äventyr! Jag vill rida igen, och så ska vi vandra, cykla och bada i de varma källorna! Tjohoo!

Vad gör ni i helgen?

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats