Emma Barremyr

Födelsedagen i Nya Zeeland

Hej mina sötnosar ♥

Tänk att jag fick fira min 27:e födelsedag i Nya Zeeland! Det känns overkligt, men det är ju sant. Det har varit den bästa födelsedagen jag kunnat tänka mig (kanske för att jag planerade den själv, hehe) och jag är så otroligt tacksam för allt.

Pelle väckte mig halv sju i morse med en puss på kinden och en födelsedagspresent som gjorde mig SÅ GLAD. Vet ni vad jag fick? En klätterkurs som vi ska gå tillsammans när vi kommer hem igen. Planen är att vi ska börja klättra, men då måste vi först gå en utbildning för säkerhetens skull. Det här är något jag (eller vi) drömt om länge, så det ska bli himla kul och jag är glad att Pelle tog tag i saken!

Morgonen fortsatte med en grötfrukost. Jordnötsgröt såklart. Med massa kokos, banan och mjölk. Så otroligt gott och mättande, och sedan var vi redo för dagen!

IMG_2338

Klockan åtta blev vi upphämtade och körda till High Country Horses i Glenorchy. Äventyret födelsedagen till ära blev på hästryggen i en otroligt vacker dal med söta floder som slingrade sig fram och som låg omringad av mäktiga berg. Att rida här stod på vår bucketlist för Nya Zeeland och det var verkligen en upplevelse. Tråkigt nog började regnet falla lite oväntat efter halva turen och vi blev väldigt blöta. Det gjorde dock inte så mycket, för jag kände mig så fantastiskt levande. Naturen var så otroligt nära, tystnaden nästan öronbedövande och utsikten omkring oss något utav det vackraste jag varit med om. Det var just i dessa områden många av scenerna i Sagan om ringen spelades in, och det kändes precis som att rida i en saga – så otroligt vackert!

IMG_0002IMG_1615

Vi valde High Country Horses i Glenorchy just för att de rider i små grupper och på en av de vackraste platserna en kan tänka sig. Jag och Pelle red ensamma med en underbart söt tjej från Canada som tog väl hand om oss. Åker ni hit rekommenderar jag det företaget varmt!

IMG_1592 IMG_1597

Mellanmål efter ridningen var en rawbar med banan, goji och kakao! Sånt är lätt att hitta här och finns i var och varannan matbutik. ÄLSKAR det eftersom nyttiga mellanmål hela tiden finns tillgängliga!

IMG_1614

Efter över tre timmar ute var det skönt att bli skjutsad tillbaka till Queenstown och komma in i värmen på The Bathhouse café. Vi körde på en fikalunch med en bamsestor cappuccino och scones med bacon, ost och spenat. Det var så fantastiskt gott, och extra bra när vi samtidigt fick njuta av den fina utsikten över sjön som kafét har.

IMG_2349

Eftermiddagen blev sedan lugn. En lång, varm dusch var välbehövligt och sedan låg vi i sängen och läste våra böcker samtidigt som vi lyssnade på regnsmattret mot husbilstaket. Den känslan har hög mysfaktor alltså!

IMG_2351

Lagom till kvällen klarnade det upp lite och efter att jag fixat naglarna och piffat till mig begav vi oss till Rata där vi bokat bord för middag. En restaurang helt i min smak! Känslan när jag kom in där vara bara att jag hamnat helt rätt och ett lugn spred sig inom mig. Det kändes som att gå ut och sätta sig i naturen då inredningen gick i trä och väggen bredvid oss var en stor fondvägg med en grön skog som motiv.

Utöver det bjöds det på mysig musik, trevlig personal och otroligt god och vällagad mat! Hit skulle jag gå ofta om jag hade fått chansen ♥

IMG_2354

Till förrätt beställde vi in en varsin ostrulle som serverades med sallad, päron, inlagd buttert och hasselnötter. Den där ostrullen var alldeles ljuvlig och otroligt krämig. Smakerna gifte sig i munnen och jag kunde inte tänka på något annat än hur gott det var! Åh!!

IMG_2357

Till varmrätt åt vi lammfilé med gröna grönsaker, rosmarin, getost och schalottenlök som serverades med potatis med rosmarin, pinjenötter och svampsmör.

IMG_2359 IMG_2361

Efterrätten bestämde vi oss för att skippa på Rata och gick istället till Mrs Ferg Gelateria och köpte glass. Det är en systerrestaurang till Fergburger (ni vet hamburgerrestaurangen vi år på igår) som serverar massa underbara glassorter. Idag åt jag en kula kokoschoklad och en mango (igår åt jag en med jordnötssmör och banan, en med salt karamell och en med vit choklad). Ja ni hör ju, är man i Queentown är det värt ett par besök för att hinna med att smaka på några sorter! Hihi 🙂

IMG_2367

Nu ligger vi mätta och belåtna i husbilen och lyssnar återigen på regnsmattret mot taket. Tråkigt nog verkar det som regnet ska hålla i sig ända fram till onsdag. Planen är att vi ska hålla oss i området här fram till helgen och sedan bege oss öster över, men vi har inte riktigt bestämt än. Pelle ska iallafall hoppa Bungyjump imorgon, och jag själv funderar på att gå någon fin led här i närheten. Men om vädret är alltför dåligt väljer jag nog att roa mig på gymmet här i byn!

Hoppas att ni får en härlig måndag mina vänner ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Tack sötnos! Ja jag ser jättemycket fram emot att få klättra. Har testa lite förut och det har varit så kul 😀

stats