Emma Barremyr

Från Fox Glacier till Queenstown

Hej vänner ♥

Vädergudarna har inte riktigt varit på vår sida, och de senaste dagarna har varit otroligt regniga och gråa! Tanken var att vi igår skulle varit upp på Fox Glacier och vandrat, men på grund av det dåliga vädret kändes det onödigt att lägga pengar på (eftersom det inkluderar helikopter om man vill upp på glaciären blir det rätt dyrt), så vi valde att gå från byn genom regnskogen upp till glaciären och se den på håll istället. Det var den mysigaste (och regnigaste) regnskog jag någonsin gått i – så otroligt tätt och grönt. När vi kom upp till glaciären fick jag en liten chock! Jag var där för sju år sedan och då såg det helt annorlunda ut. I dalen där vi gick på stenar och grus igår var det för sju år sedan en stor glaciär som vi vandrade på. Så sorgligt att det smälter bort så fort! Nu är det tydligen svårt att komma upp på isen om man inte flyger helikopter dit, och så var det inte sist.

Turen blev ungefär 10 km fram och tillbaka från byn och trots att det inte är mycket till glaciär kvar att se på rekommenderar jag turen eftersom det är en fin vandring och en helt magisk natur med otroliga berg som omringar en. Dock har jag tyvärr inga bilder eftersom jag inte ville ta med kameran i spöregnet!

Det blev en blöt tur med andra ord, men en uppsättning torra kläder, nötter, frukt och en cappuccino senare gav vi oss iväg söder över och lämnade den regniga västkusten bakom oss för en stund. Resan gick mot min favoritplats här i Nya Zeeland – Queenstown, som jag älskar på flera sätt! Staden ligger otroligt fint vid sjön Wakatipu omringad av vackra berg och erbjuder en mängd äventyr! Det var här jag hoppade bungyjump sist (Nevis, som är världens tredje högsta från 134 meter) och gjorde canyonswing som båda två var riktiga adrenalinkickar. Den här gången kommer det inte bli lika adrenalinfyllt, men vi har en del roliga saker på gång!

Och resan till Queenstown från västkusten mellan sjöar, nationalparker och otroliga berg kan vara den vackraste vägen som går att åka på!

IMG_2227IMG_2256_3IMG_2262_3IMG_2268_3IMG_2273_3IMG_2275_3IMG_2281

Hela Nya Zeeland är som ett enda vykort och det känns som om jag skulle kunna stanna här för alltid! Jag är så förbaskat förtjust i det här landet att jag hoppas jag får möjlighet att komma hit många gånger om.

Nu väntar dagar med roliga äventyr i form av ridning, klättring, vandring, löpning och födelsedagsfirande (ja, jag fyller år imorgon och är så lycklig som får tillbringa födelsedagen på min favoritplats) här i Queenstown!

Hur har ni det där hemma? Njuter ni av snö och vinter?

Hemma i Värmland har jag hört att vintern anlänt på riktigt och jag måste erkänna att jag får lite hemlängtan när jag ser alla ljuvliga vinterbilder! Hoppas så innerligt att snön ligger kvar så vi kan åka massa skidor när vi kommer hem!

Men det är inte förrän om två veckor, tills dess fortsätter vi njuta av sommaren på Nya Zeeland!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats