Emma Barremyr

The Great Coast Road and Pancake Rocks

Hej vänner ♥

Jag är så otroligt fascinerad av naturen och världens alla vackra platser, det finns så många av dem! Idag har vi åkt The Great Coast Road som sträcker sig från Westport till Greymouth. Enligt Lonely Planet ska det vara en av de 10 vackraste kustvägarna i världen, och jag förstår varför. Nu har det visserligen spöregnet nästan hela dagen, men det har trots regnet varit en vacker upplevelse. Jag kan bara tänka mig hur vackert det måste vara i klart väder!

På vägen passerade vi Punakaiki, där de berömda Pancake Rocks ligger. Otroligt häftiga stenformationer i vattnet som vi i all hast hann kika på innan himlen öppnade sig i totalt spöregn.

I Greymouth svängde vi av mot de berömda glaciärerna, Franz Josef och Fox. Fox Glacier är den större glaciären, och därav den lugnare, vilket var en av anledningarna till varför vi valde att åka dit. Det går en fin vandringsled från byn upp till Jökeln som vi tänkt gå imorgon och förhoppningsvis kommer regnet upphöra under natten!

Några bilder från The Great Coast Road and Pancake Rocks!

IMG_2221 IMG_2222 IMG_2215 IMG_2217 IMG_2218IMG_2213

Nu ikväll har vi fredagsmys i husbilen med tacos, kortspel och musik! Helt okej såhär en regnig kväll i januari på andra sidan joden måste jag säga!

Hoppas att ni får en alldeles underbar fredag vänner!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats