Emma Barremyr

Cykeläventyr i Abel Tasman Nationalpark

Hej ♥

I morse ställde vi klockan tidigt, snosade en gång, gick upp och klädde på oss träningskläder, åt grötfrukost, packade ihop en ryggsäck med matsäck och gick sedan och hyrde mountainbikes. Vi hade bestämt oss för att ge oss ut på cykeläventyr och cykla leden längs havet österut till Kaiteriteri, vilket är en del av The Great Taste Trail.

Jag kan inte påstå att jag tidigare cyklat mycket mer än på min tantcykel eller på spinningcykeln i gymmet. Mountainbike är något jag länge velat prova på, men det har liksom aldrig blivit av. Idag förälskade jag mig i det totalt, och jag lovar mig själv att skaffa en MTB och börjar cykla så fort våren kommer hemma i Sverige!

Jag kände mig otroligt lycklig som fick sitta på cykelsadeln just där och då. Det var så härligt och underbart att susa fram längs med havet! I farten uppstod en enorm känsla av frihet och jag bara njöt och kände tacksamhet till kroppen. Utsikten var sagolik samtidigt som leden var jämn och fin, vilket passade mig som nybörjare himla bra. Det var svårt att inte bli förälskad!

Till Kaiteriteri var det ungefär 15 km från Motueka där vi startade, och eftersom vi skulle cykla hela vägen tillbaka passade vi på att ta en fika nere på stranden. Vatten, nötter, bananer och fruktremmar var vad vi hade packat ner och det gav oss energi att trampa på i en härlig fart tillbaka!

Vi hade bara hyrt cyklarna en halvdag och kom därför tillbaka till Motueka lagom till lunch. Vi lämnade ifrån oss cyklarna och gick sedan till ett café i närheten och beställde in en riktig frukostlunch, och som jag ÄLSKAR det! För mig del blev det yoghurt med bär och müsli, kycklingcrossiant och en cappuccino. Åh, så gott det smakade efter 3 mil på cykeln!

IMG_2180 IMG_2181 IMG_2175 IMG_2166 IMG_2161 IMG_2168 IMG_2169IMG_2173IMG_2179IMG_2177IMG_2195

Efter lunchen packade vi in oss i husbilen och åkte vidare söderut. Vårt nästa äventyr är till Fox Glacier där vi tänkt vandra på glaciären. Dock är det en bit dit så inatt har vi gjort ett stopp i Westport, så kör vi vidare igen imorgon!

Hoppas ni mår bra och att ni tar hand om er mina sötnosar!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Det ser verkligen underbart ut! Jag skaffade mig en MTB i slutet av sommaren, och har inte ångrat det! Mycket roligare än landsvägscykling, tycker jag.

 2. Klara

  Det ser fantastiskt ut 😀 Har ni planerat att göra någon av ”The great walks”? Jag kom till Queenstown för ett par dagar sedan och nästa vecka ger jag mig ut på min första flerdagarsvandring – the Routeburn track. Jag är både väldigt taggad och nervös, jag har ingen uppfattning om hur det är att vandra med övernattning. Kram!

  1. Emma

   Ja det är verkligen fantastiskt! Vi kommer inte göra någon av The Great Walks då vi inte kände för en flerdagarsvandring den här gången. Vi kör dagsvandringar lite här och där istället 🙂 tror dock din vandringen kommer bli helt magisk – det är jättemysigt med övernattning 🙂 Kram

stats