Emma Barremyr

Skydive Abel Tasman Nationalpark

God morgon ♥

Vi gjorde fallskärmshoppet över Abel Tasman Nationalpark igår, och jäklar vilken upplevelse! Det var så in i helsike vackert samtidigt som tusen fjärilar fladdrade i magen!

Känslan är svår att beskriva, men tänkt er att ni kastar er ut från ett plan på över 5000 meters höjd, och sedan i 70 sekunder faller 200 kilometer i timmen. Det är helt galet och ger en enorm adrenalinkick! 

Jag hade en fotograf med mig som både filmade och knäppte bilder på det hela, så häng med på hoppet vetja!

skydive-at-nz002

I planet på vägen upp var det både läskigt och spännande! Det tog ungefär 20 minuter att flyga upp till 5000 meters höjd där jag och Pelle hoppade från!

skydive-at-nz006

Utsikten från planet var fantastiskt fin!

skydive-at-nz011

Och det här var nog det allra värsta… När dörren drogs upp och vi sakta kravlade fram till kanten och slängde ut benen. Snacka om att släppa kontrollen och lägga livet i någon annan händer! Fy sjutton alltså. Känslan går emot en mänsklig instinkt (det är inte logiskt att kunna hoppa från den höjden, hehe) och känns helt absurd.

skydive-at-nz015

Beslutet om att hoppa över kanten var inget jag själv behövde fundera på. Två gung bakåt och sedan föll vi framåt, ut från planet i en enorm hastighet!!! Känslan av alla intryck under minuten som kom under fallet var överväldigande och euforisk och det enda jag kunde göra var att gapa! Wow alltså!

skydive-at-nz018 skydive-at-nz024 skydive-at-nz033 skydive-at-nz049 skydive-at-nz055

Att få blicka ut över det underbart blåa havet, stränderna, nationalparken med sina gröna skogar och vackra berg, himlen, fälten, städerna och känslan av att kunna se hur långt som helst var oslagbar!

skydive-at-nz074

Ett hjärta till er ♥

skydive-at-nz091

När fallskärmen vecklades ut blev det totalt knäpptyst och stilla. Under några minuter svävade vi runt med denna vackra utsikt och det kilade i magen av alla härliga känslor! Det här vär helt klart den bästa delen med att hoppa fällskärm om du frågar mig!

skydive-at-nz103

Sedan landade vi tryggt nere på marken och det enda jag ville var att flyga upp igen! Jag tokälskade det – även den här gången!!!

 

Har ni hoppat fallskärm? Berätta vart och hur det var!!!

Om inte, är det något ni drömmer om att göra?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Det ser så fruktansvärt underbart ut! :’D Helt fantastisk omgivning och vilka bilder! Men hur tas bilderna egentligen?? Det går inte ihop i min hjärna hehe 🙂 Önskar er all lycka i världen <3

  1. Emma

   Ja det var helt otroligt! Bilderna tar en fotograf som hoppar med. Ganska coolt egentligen 🙂 Tusen tack för din lyckönskningar och DESAMMA till dig! KRAM

 2. Emmi i Österrike - explorista.se

  Visst är det fantastiskt? Jag tog mitt cert -05 och har gjort runt 80 hopp, det är sjukt roligt! Tyvärr tar det väldigt mycket tid och ska man hoppa på fritiden måste man verkligen prioritera att göra just det. Har inte hoppat sedan 2013 och vet inte om det kommer bli av igen, vi får se helt enkelt!

  1. Emma

   Ja heeeeeelt otroligt! Vad häftigt att ha cert, måste vara helt galet att göra det ensam. Det skulle jag nog aldrig våga! Du är cool 😀

 3. Alexandra

  Åh, vilka fantastiska bilder Emma! Jag hoppade också fallskärm när jag var i Nya Zealand. Det var verkligen MAGISKT 🙂 Ni verkar ha det helt underbart, fortsätt njut! <3

stats