Emma Barremyr

Golden Bay

Hej vänner ♥

Sent i måndags kväll anlände vi till Motueka, 46 km nordöst om Nelson. Vi bestämde oss i sista stund att skippa Nelson och åkte istället vidare för att komma närmare nationalparken. Vi hittade en fricamping (fricamping innebär att om man har husbil med eget avlopp kan man campa där gratis) precis vid havet som vi i stort sett bara sov vid då vi igår gick upp rätt tidigt för att hoppa fallskärm.

Efter fallskärmshoppet åkte vi över bergen till Golden Bay, Pohara beach. Det var en otroligt vacker resa med många fina vyer! Det mesta är vackert här och jag blir aldrig mätt på de underbara utsikterna och den otroliga natur vi får vistas i. Jag är dagligen tacksam över vilken fantastisk resa vi får göra tillsammans, jag och Pelle.

När vi kom fram till Pohara beach checkade vi in på en camping. Vi behöver ungefär varannan natt med ström för att ladda upp husbilen på nytt, samt fylla på vatten, tömma toaletten och avloppen. Lite fix och trix som kommer med husbil, men som absolut är värt med tanke på hur smidigt det annars är!

När vi installerat husbilen gick vi ner till stranden för en promenad, och alltså WOW vilken strand! Det skiljer så mycket som sex meter mellan hög- och lågvatten här och lågvattnet bjöd därför på en lång och fin strand (vid högvatten finns ingen strand kvar som ni kan se på bilden längst ner). Vi bestämde nästan direkt att vi ville byta ut promenaden till en löptur och gick därför tillbaka till husbilen för att knyta på löparskorna och gav oss sedan iväg. Löpturen landade på 5 km och det var faktiskt första löppasset på hela resan. Innan vi åkte iväg drömde jag om tidiga morgonjoggar och promenader, men det var lite väl optimistiskt. Vi har varit hemskt morgontrötta eftersom vi fått ställa om tiden bakåt två gånger och därför har det inte blivit så mycket träning eftersom vi haft annat för oss om dagarna och kvällarna. Nu känns det dock som att vi börjar komma i fas igen och imorse passade vi även på att gå en morgonpromenad längs den fina stranden, så himla underbart ♥

Idag stannade vi kvar vid Pohara beach några timmar efter att vi checkat ut från campingen. Förmiddagen bjöd på fjättefint väder och vi kände för att sola och bada lite. Dock blev det inte så mycket bad eftersom det var jättekallt i vattnet, utan vi satt mest på stenarna och läste i våra böcker, vilket var väldigt avkopplande och skönt!

Under eftermiddagen åkte vi sedan tillbaka till Motueka där vi nu återigen står parkerade på fricamping för natten. Imorgon tänkte vi hyra cyklar och ge oss ut på ett cykeläventyr och därefter åker vi förmodligen ner till Fox Glacier för att vandra!

Här är några bilder från våra senaste dagar!

IMG_2054 IMG_2055 IMG_2059 IMG_2073 IMG_2087 IMG_2093 IMG_2097 IMG_2099 IMG_2114 IMG_2118 2 IMG_2125 IMG_2141 IMG_2154

Matbilden ovan är från middagen igår kväll! Vi har fått dille på rårakor som vi äter med både lammkorv, lax och kyckling plus en fetayoghurtsås och sallad. Att göra rårakor är otroligt smidigt och enkelt, samtidigt som det lyxar till måltiden lite! Jag river bara potatis, blandar ihop det med ägg, salt och peppar och steker sedan i smör! Tips för er som vill ha variation till vanlig potatis i ugn!!

 

Hur är det med er? Vad har ni för er om dagarna?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Matilda

  Ni missar väl inte kajakpaddling i Milford Sound? En av mitt livs starkaste naturupplevelser – helt fantastiskt!

  1. Emma

   Vad roligt med tips, tack! Dock ska det spöregns när vi åker dit, så jag tror kanske bara att vi tar en tur med båt där tyvärr! annars hade det varit mysigt att paddla 🙂

 2. Ann-Christine Reimer

  Åter i selen. Jobbar och jobbar mycket, men igår hann jag med en workshop om rawfood på http://www.rawfoodhouse.se i Malmö. Jättebra! Hade full koll på det mesta, men det var bra ändå. Kan varmt rekommendera den restaurangen. Friisgatan. Idag ska jag bara gå hem och göra inget. Å sedan kanske det kan bli lite hotyoga i morgon. Å sedan är det fredag igen! Jippi!!

stats