Emma Barremyr

Unnar du dig vila ibland?

Hej mina solstrålar ♥

Jag tänkte vi skulle prata lite om det här med vilodagar!

Vilodagarna är ju så viktiga.

Tränar vi är nämligen vilan den allra viktigaste återhämtningen och något vi behöver för att kunna tillgodose oss de fina effekterna som träningen ger oss. Jag har tjatat om det många gånger tidigare, men jag tror inte det kan påminnas nog – träningen BRYTER NER kroppen, och vilan BYGGER UPP kroppen.

Det behöver alltså vara balans mellan vila och träning.

Jag vill påminna om att det är du själv som ska bestämma över din träning. Ingen liten djävul på axeln får vara med och ge dåligt samvete. Ingen ska intala dig att du ska äta mindre bara för att du inte tränar. Du ska göra precis som vanligt och må minst lika bra för det! Det ska vara en självklarhet.

Nu vet jag ju att det inte är en självklarhet för många av er, och just därför vill jag påminna! Jag kan själv minnas alla dagar med ångest över mat och utebliven träning och är så glad över att jag kämpade för att ta mig ur ätstörningen! Idag är jag så himla mycket starkare mentalt (och fysiskt), lyssnar på kroppen och äter mycket mat för att få energi (även vilodagar)!

Vill uppmana er att lyssna på kroppen!

Vad behöver just er kropp idag? Kanske är det just en vilodag det är dags för nu? Kanske är det dags för något lugnare? En promenad? En stund på yogamattan?

Försök att lyssna inåt på din kloka röst och ge dig det du behöver!

 

DSC_4048

Foto: Caroline Dahlén

 

Återigen – vilodagarna är så viktiga ♥

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Jag har känt en liten förkylning i kroppen i över en månad, så nu blir det en vecka utan träning och jag hoppas att det äntligen kommer bli bättre! Men jag kommer istället att gå på promenader och äta god och bra mat 🙂

stats