Emma Barremyr

Tankar om yogan

Hej mina solstrålar ♥

Igår var jag på sista yogapasset på Yogainstitutet för den här terminen. De senaste åtta veckorna har jag gått där tre gånger i veckan på 90 minuter långa yogapass. Alltså, WOW vad det har hjälpt mig den här hösten!

Aldrig tidigare har jag lyckats hitta den där totala avslappningen och lugnet inom mig som jag sökt så länge, men nu när jag har gått på medicinsk yoga har jag äntligen lyckats hitta det. Yogan har tagit bort ångest och oro, gett mig ny energi och mer livsglädje, fått mig mer uppmärksam på kroppens signaler, gjort mig mer närvarande i nuet och tacksam för livet. Det har hänt så mycket inom mig att det är så svårt att beskriva i ord. Yogatimmarna har verkligen utvecklat och stärkt mig på många sätt och jag är så glad att jag gav mig själv tiden för detta!

Min yogalärare Birgitta är helt fantastisk och en stor inspirationskälla för mig. Jag älskar kundaliniyogans filosofi på livet och jag är så nyfiken på att lära mig mer. Under hösten har jag lärt mig grunderna, själva ”yogarörelserna” och meditationerna, men nu är jag mer intresserad av att ge mig in i hela livssättet samt lära mig mer om våra olika chakran och sånt vi berört lite under yogatimmarna. Det är så häftigt hur allt hänger ihop och hur vi kan få tag i kraften inom oss!

Nu kommer jag resa iväg och ska försöka ta med mig yoga på resan. Det kommer bli en stor utmaning för mig att göra den på egen hand, men jag har flera pass till hands och kan tycka att det ska bli spännande att utforska lite själv! Sen har jag såklart bokat in mig på de medicinska kurserna även i vår för att fortsätta att utvecklas och lära mig mer.

En sak vet jag säkert, och det är att jag verkligen behöver dessa yogatimmarna i mitt liv! 

DSC_2214

 

TIPS!

Läs mer om mina tankar kring yogan här!

 

Och en fråga – är ni nyfikna på att följa med på min yogaresa? Vill ni att jag skriver mer om vad jag lär mig och vad filosofin handlar om?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Vad roligt att höra! Yogan gör så mycket för oss och jag hoppas inspirera fler att hitta det välmåendet som det ger. Tror det kommer bli allt viktigare för oss!

    1. Emma

      Ja det var ett klokt beslut, vilket jag visste redan i förväg. Ha velat göra det så länge, men bara skjutit det framför mig. Skönt att ha fått in det till en rutin nu 🙂

stats