Emma Barremyr

Sidoplanka mot en sten

Hej vänner ♥

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om den där älskade plankan!

Det är ju faktiskt en helt underbar magövning!

Det som är så fantastiskt med just plankan är att den går att variera i oändlighet och på så vis kan vi komma åt olika delar av magen! Vi kan göra den stillastående eller i rörelse, lyfta på armar och ben, ha raka eller böjda armar, använda bollar och andra balansmoment, göra den i TRX, mot en bänk eller sten, vi kan stå i vanlig position eller göra den från sidan…

Som ni hör så finns det så många variationsmöjligheter att det är helt fantastiskt!

Idag tänkte jag tipsa om just sidoplankan som är en bra övning för att stärka upp de sneda magmusklerna!

Det går självklart att göra den på golvet/ marken, men då är den ganska tuff. Genom att sätta upp handen mot en sten/ bänk så blir den lite enklare och är därför en bra variant för dig som är nybörjare.

 

DSC_4032

FotografCaroline Dahlén

 

Ta stöd med fötterna. Sätt handen mot stenen och sträck upp den andra armen åt andra hållet. Sug in naveln mot ryggraden och jobba med att ha en så rak linje som möjligt genom kroppen. Jobba aktivt med att ha en spänning i coren hela övningen igenom och försök att inte översträcka armen som du håller mot stenen.

 

Lova att ge din mage lite kärlek under jul?!

Det kommer jag göra, och just plankorna kommer vara fantastiska under resan då det bara är jag själv som behövs till denna grymma övning! Tjohooo!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats