Hej mina söta vänner ♥
Här kommer ett helt underbart fredagstips till er!
Hälsosam pepparkakskladdkaka!
Ett måste nu i juletider ska jag tala om för er! För hur gott och härligt låter inte det? Tänk att få njuta av en härligt kladdig och god pepparkaka som samtidigt är hälsosam och ger din kropp finfin näring?
En kladdkaka sötad med dadlar, med ljuvliga fetter från kokos och mandel, proteiner från ägg och smaksatt med de härliga pepparkakskryddorna!
Åh, vad jag älskar att jag lika gärna skulle kunna äta denna underbara skapelse lika mycket till frukost som till mellanmål eller efterrätt! Den passar närhelst jag är sugen och jag lovar att att den får både min mage och mina smaklökar att jubla!
Ingredienser:
10 dadlar
1 dl kokosflingor
2 dl mandelmjöl
2 msk pepparkakskrydda
1 msk kanel
1 krm kardemumma
1 nypa salt
3 ägg
1/2 dl kokosolja
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare. Häll i mandelmjöl och kryddor och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med ägg. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja och pudra över kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 10 minuter, den ska vara kletig när du tar ut den. Ställ formen i kylen minst en timme innan servering.
Ät som den är eller servera med exempelvis vispad grädde!
Testa också!
Hälsosam och sockerfri saffranskladdkaka!
Kram / Emma
Åh vad gott det låter:D Jag ska testa saffranskladdkakan till helgen tänkte jag:) Jag undrar, tror du man skulle kunna göra den där kanelbullekladdkakan på liknande sätt? Alltså med dadlar osv.. 🙂
Åh vad kul, hoppas du gillar den 🙂 Jag har gjort kanelbullekladdkakan med detta recept, så det funkar! Blev dock kanske likt pepparkakskladdkaka i smaken, men ändå otroligt god 🙂
Sitter och tittar på Nyhetsmorgon och tänkte på dig när de berättade om en ny studie som visar att skogen ökar/förbättrar (vad säger man haha?) immunförsvaret och gör oss lugna och glada.. 🙂
Jag såg det jag också! Kul att du tänkte på mig 🙂 Skogen är fantastisk på många sätt och jag är övertygad om att den har helande krafter på oss 🙂
Hej Emma! Kan du styra över reklamen på bloggen? Isånnafall tycker jag du ska göra allt för att få bort de videos som kommit på sistone som startar av sig själva, sjukt störiga!!? Tacl för en i övrigt himla bra blogg!
Hej! Åh, vad tråkigt, men jag förstår! Jag ska se vad jag kan göra. Tyvärr tillhör jag ju Everyday stories nu så risken är att jag inte kan göra något åt det. Jag själv stänger av ljudet både på telefon och dator så slipper jag höra 🙂 Kram
Jag ska och måste testa din saffranskladdkaka! Lät underbart!
Det tycker jag du gör rätt i 🙂 Hihi, hoppas det smakar! Kram
jag SKA
Hej Emma! Är ute efter snygga och bra sportkläder, alltså vandrarkläder typ 🙂 Vill se mer sportig ut och ha kläder som passar att ha ute i skogen, men som man lika gärna skulle kunna ha inne i stan. Har du tips på hemsidor eller märken som har bra kläder? Tacksam för svar 🙂
Jag handlar själv mycket på xxl, men även på sidor som addnature och naturkompaniet 🙂
Å så gott! Jag gjorde en med nästan samma recept igår fast smaksatt med saffran! Himmelsk!
Aaah, både saffran och pepparkakskryddor är svårslaget! 🙂
Så supergott ut!
DU. Jag har en fråga. Har du funderat på att skaffa podd någon gång..? Hoppashoppas! Känns som att du har så mycket sunt och inspirerande att komma med… 🙂
Mn vad gullig du är 😀 Kanske händer det i framtiden, men som det är i dagsläget har jag inga planer på det! Men kul att höra att det efterfrågas. KRAM
men vilken drömkaka! Är påväg mot karlstad nu.. kommer nog över på fika i helgen. Okej? ;))
Hehe, ja det var en riktig drömkaka du 🙂 Och självklart är du välkommen på fika 😀
Hej Emma! Det där lät ju verkligen supergott! Jag har funderat lite, i och med LCHF-trenden så verkar mandelmjöl ha slagit igenom överallt, eftersom det är lite kolhydrater men innehåller annan näring, och dessutom glutenfritt. Många hälsobloggar använder mandelmjöl även om de inte är inriktade på LCHF, för att undvika vitt mjöl och kanske gluten och få näring är min slutsats.
Som nötallergiker (inkl mandel) är inte mandelmjöl ett alternativ för mig, och det föreslås olika substitut – hälften kokosmjöl, mjöl på andra fröer etc. Men Mandelmjöl innehåller ju faktiskt ganska mycket kalorier också jämfört med ”vanligt mjöl”, så för en som inte går på LCHF kanske poängen lite försvinner med att det ”ska vara nyttig” (förutom näringen då). Att fråga ”vad man ska byta ut mandelmjöl mot” verkar sällan kunna besvaras med några tydliga svar. Så jag frågar istället – vad är anledningen till att du använt mandelmjöl i denna mjuka pepparkaka, och inte något annat mjöl?
Själv får jag nog spendera helgen med att klura på en nötfri, men hälsosam variant av denna för den såg riktigt god ut 🙂 Tack för en bra blogg!
Hej 🙂 Svaret är enkelt, jag använder mandelmjöl främst för att det är så himla gott, och sen även näringsrik och glutenfritt som du säger! Att kaloririkt är inget jag ser som ”onyttigt”, utan för mig är det nyttigt eftersom det mättar bra, tillför näring och bra fetter helt enkelt 🙂 Förstår att det är tråkigt att inte kunna äta mandelmjöl, men som du säger själv så finns det ju många andra alternativ på mjöl! Hoppas du fick svar på din fråga! Kram
Men oj så smaskigt det där lät. Så snart vi är på plats i vår nya lägenhet vill jag testa! Tack för fint tips 🙂
Ja en kladdig och mjuk pepparkaka är svårslaget! Hoppas du gillar den och att ni snart får njuta av att vara på plats i nya lägenheten! Kram
Oj så gott 🙂
Ja den borde ju testa Linda 🙂